Najnovije Vesti

PLATFORMA ZA DONACIJU HRANE

BEOGRAD - Kompanija Delez Srbija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) počinju izradu nove zajedničke digitalne platforme za donaciju hrane koja će biti puštena u rad u junu sledeće godine, saopšteno je danas na panelu "Jednim klikom do donacije".

ISTORIJSKA GREŠKA

BRISEL - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je danas da će odluka Evropske unije da ne otvori proces priključenja Albanije i Severne Makedonije Evropskoj uniji "biti zapamćena kao istorijska greška".

SASTANAK SA KADAGA

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Parlamenta Ugande Rebekom Kadaga, koja je u zvaničnoj poseti Srbiji, a na sastanku je istaknuto da dva parlamenta otvaraju novo poglavlje u istoriji odnosa dve zemlje, zasnovano na dobrim istorijskim vezama.

MERE U CILJU UNAPREĐENJA IZBORA

BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević pozvao je danas stručnu javnost da se upozna sa tekstom akata koje će doneti RIK i merama koje će preduzeti u cilju unapređenja izbornog procesa.

OPROŠTAJ OD BRITANIJE

AMSTERDAM - Holanđani će 31. oktobra na plaži u gradiću Vijk An Zeu, u blizini Amsterdama, prirediti masovnu zabavu, kako bi obeležili izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, saopštili su danas organizatori.

EU GUBI LEGITIMITET

BEOGRAD - Evropska unija gubi kredibilitet u pregovorima između Beograda i Prištine i nema garancija da će bilo koji sporazumi iz prošlosti ili u budućnosti biti ispunjeni i poštovani, ocenili su danas učesnici panela o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji je održan u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma.

DVERI OTEŽANO FUNKCIONIŠU

BEOGRAD - Potpredsednik pokreta Dveri Jugoslav Kiprijanović izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred zgrade Privrednog suda u Beogradu da su još 27. septembra podneli prijavu tražeći od tog suda da blokira firmu koja je, kako je naveo, opljačkala taj pokret, ali se sud proglasio nenadležnim.

PENAVA: NEMA USLOVA ZA ĆIRILICU

VUKOVAR - Nisu se stekli uslovi za uvođenje posebnih prava i ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru, poručio je danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, čitajući odbornicima gradskog parlamenta predlog Zaključka o dostignutom stepenu razumevanja i dijaloga među građanima Vukovara pripadnicima hrvatskog naroda i srpske manjine.

MEDIGRUP I U SUBOTICI

BEOGRAD - Mreža medicinskih ustanova MediGroup saopštila je danas da je otvorila kapacitete u Subotici, gde Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Zdravo Med" postaje deo njihovog sistema, dok MediLab stiže do Niša, Zaječara, Sokobanje, Leskovca i Surdulice.

SNAŽAN ARGUMENT U PREGOVORIMA

BEOGRAD - Zapadni Balkan ima najveći potencijal u Evropi što se tiče obnovljive energije, bez obzira da li se radi o vodi, suncu ili vetru, što bi trebalo da se iskoristi kao snažan argument u pregovorima o priključenju Evropskoj uniji, rečeno je danas tokom Beogradskog bezbednosnog foruma.

Prva Prethodna
1/17983
Poslednja Sledeća