Najnovije Vesti

JOŠ TRI DANA ZA PRIJAVU

BEOGRAD - Ministarstvo privrede saopštilo je danas da se zahtevi za finansiranje u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, koji zajednički realizuju Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, mogu podneti Fondu za razvoj do 30. juna.

NOVI TRAKTOR

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas ključeve novog traktora domaćinstvu Miodraga Sremčevića iz Obrenovca, za čiju je nabavku Grad Beograd obezbedio subvencije.

ENERGETSKA BEZBEDNOST SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Upravnog odbora PAO Gasprom Aleksejem Milerom o unapređenju saradnje u oblasti snabdevanja gasom Srbije, a potom su Miler i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisali Mapu puta za izgradnju gasnotransportnih kapaciteta u Srbiji.

TUŽILAŠTVO HITNO DA REAGUJE

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su danas osudili pretnju upućenu putem Fejsbuka novinarki i zamenici glavnog urednika Cenzolovke Mariji Vučić.

STADA OSTAJE U NEMAČKOM VLASNIŠTVU

VRŠAC - Akcionari nemačke STADA grupe, u okviru koje posluje i srpski Hemofarm, nisu do isteka pregovaračkog roka prihvatili ponudu konzorcijuma dva ugledna investiciona fonda Bain Capital i Cinven o preuzimaju akcija, uprkos činjenici da se radi o jednom od najsnažnijih investicionih ugovora ikada ispregovaranom u Nemačkoj.

ŠABIĆ: KAO U RODOLJUPCIMA

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da je zaprepašćen što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nesnovano diskvalifikovao njega lična i, što je mnogo bitnije, instituciju koju predstavlja".

FONTANA, JARBOL, A MLADI?

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da Srbija postaje zemlja starih, pošto ju je do 2016. godine napustilo 60.000 ljudi i upozorio da će zemlja za 10 godina ostati bez milion stanovnika.

ISPITIVANJE LOKALITETA GLAC

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i gradski menadžer Goran Vesić razgovarali su danas sa delegacijom profesora i studenata Univerziteta iz Sidneja, koji borave u Srbiji u okviru istraživanja antičke građevine na Glacu, u blizini Sremske Mitrovice, radi osnivanja centra za istraživanje i predstavljanje arheološkog nalazišta.

OBILAZAK RADOVA

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na sanaciji i rekonstrukciji primarne i sekundarne mreže sistema daljinskog grejanja u Obrenovcu na osam lokacija, ukupne vrednosti oko milion evra.

UŠTEDE KOJE ĆE SKUPO KOŠTATI?

BEOGRAD - Ukoliko bi Srbija uvela sistem centralizovanih nabavki lekova po generičkom nazivu (INN) za lekove koji se daju na recept to bi donelo, prema procenama Svetske banke, uštede u budžetu, ali bi, prema ocenama zdravstvenih radnika, to bila povreda prava pacijenata na izbor, došlo bi do smanjene efikasnosti terapije i povećanja neželjenih efekata.

Prva Prethodna
1/12366
Poslednja Sledeća