Najnovije Vesti

OPASNO VREME ZA NOVINARE

VAŠINGTON - Sloboda medija u svetu opala je na najniži nivo u poslednjih više od 10 godina i samo 13 odsto svetske populacije može da kaže kako ima zaista slobodne medije, pokazuju podaci nezavisne organizacije za zaštitu ljudskih prava Fridom Haus.

ZA ZLOČINE SU KRIVI POJEDINCI

ZAGREB - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je u četvrtak, komentarišući prošlonedeljne proteste u Vukovaru organizovane zbog neprocesuiranja ratih zločina, kako namera organizatora nije bila da okrive celokupnu srpsku zajednicu u Hrvatskoj i da je reč o "pojedinačnim zločinima".

JOVANOVIĆ: ŠTA AKO ODE KOSOVO

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi "predaja Kosova i Metohije vrlo brzo otvorila pitanje Raške oblasti i Vojvodine", saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS) posle tribine na otvorenom, održane u četvrtak uveče u Loznici.

U RUSIJI 74 MILIJARDERA

CIRIH/LONDON - Rusija je imala 74 milijardera u dolarima 2018. godine, odnosno pet milijardera više u odnosu na prošlu godinu, navodi se u izveštaju švajcarske banke Kredi Suis (Credit Suisse).

ŠIB I SKAT RAZLIČITO O KOSOVU

BEOGRAD - Nemački ambasador Tomas Šib izjavio je večeras da bi crtanje granica po etničkim linijama bilo u suprotnosti sa onim što se želi postići u regionu Zapadnog Balkana, dok američki ambasador Kajl Skat objašnjava da Amerikanci podržavaju dogovor Srbije i Kosova kao dve suverene države, ali da ne daju blanko pristanak.

DODATNI PRELAZNI ROK ZA BREGZIT

BRISEL - Evropska unija spremna je da Velikoj Britaniji produži prelazni period nakon decembra 2020. godine da bi London i Brisel imali više vremena za pregovore o uslovima budućih odnosa, prenose danas zapadne agencije poruku čelnika EU sa samita u Briselu.

STAV SAD POZNAT 10 GODINA

BEOGRAD - Nekadašnji ambasador SAD u Beogradu i predsednik Instituta Istok - Zapad Kameron Manter izjavio je u Danu uživo N1 da je za Sjedinjene Američke Države najbolji potez za Srbiju i Kosovo međusobno priznanje.

TAČI: KOSOVO DA NE BLOKIRA DIJALOG

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je danas da Beograd i Priština ne treba uzjamno da se blokiraju, ukazao na mogućnost da se postigne istorijski sporazum i poručio kako Kosovo ne bi trebalo da bojkotuje dijalog, prenosi RTK na sprkom jeziku.

VUČIĆ KOMENTARISAO RAD TV N1

BEOGRAD - Portal N1 danas je u celini preneo dijalog koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao sa novinarom ove kuće na konferenciji za štampu posle govora učesnicima Beogradskog bezbednosnog foruma, citrajući niz primedbi koje je šef države uputio na račun N1, ali i Radio-televizije Srbije.

NAJVAŽNIJI SU MIR I STABILNOST

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Prva Prethodna
1/15292
Poslednja Sledeća