Najnovije vesti

HIPERPRODUKCIJA DOMAĆIH SERIJA

BEOGRAD - U Srbiji je premijerno emitovano ukupno 100 novih naslova domaćih serija u poslednje četiri televizijske sezone, pokazuju podaci predstavljeni na panelu “Eksplozija serija u regionu” na Weekend Media festivalu u Rovinju, prenosi list Danas.

SUTRA AKCIJA "ZAVRNI RUKAVE"

BEOGRAD - Ekološka akcija "Zavrni rukave!" biće nastavljena u nedelju u 10 časova na više lokacija u Srbiji, najavila je danas organizacija Eko straža i pozvala sve građane i pojedince da prijave akciju i lokaciju na kojoj će čistiti.

POPISANO 1.157.000 GRAĐANA

ZAGREB - U prvoj fazi popisa stanovništva u Hrvatskoj se do danas u 15 čsova uspešno samopopisalo više od 1.157.000 građana, javljaju zagrebački mediji pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku (DZS).

HRVATSKA DONIRA 200.000 CEPIVA

ZAGREB - Hrvatska će, posredstvom mehanizma Kovaks, donirati dodatnih 200.000 doza vakcina siromašnim zemljama, objavio je hrvatski premijer Andrej Plenković uključivši se video-porukom na koncert Global Citizen Live koji se večeras održava u više svetskih gradova, javlja Hrvatska radio-televizija (HRT).

DODIK NE MOŽE POCEPATI BIH

SARAJEVO - Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović ocenio je kako današnja najava srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da će za šest meseci proglasiti nezavisnost Republike Srpske (RS) ukazuje na put koji može samo da jednostrano sruši Dejtonski sporazum i ugrozi mir u BiH.

SELAKOVIĆ I 28 MINISTARA

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković u Njujorku je u odvojenim razgovorima upoznao šefove diplomatija 28 država sa ekonomskim uspesima Srbije, ali i sa situacijom na Kosovu i Metohiji, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova.

INCIDENTI "ZA ŠAKU GLASOVA"

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je danas premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".

ODGOVORNOST PREMA MANJINAMA

SUBOTICA - Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu aktivno uključeni u promene koje Srbiji predstoje i upozorio da se vojvođanska sela i ostala mesta u Srbiji, ubrzano prazne, a da je među građanima Srbije koji se iseljavaju značajan procenat pripadnika nacionalnih manjina.

BIH PO DEJTONU ILI NEZAVISNOST

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocenio je danas da je "na sceni pokušaj otimanja svega što je u nadležnosti Republike Srpske" i da "to traje godinama, a da će na vanrednoj sednici parlamenta Republike Srpske tražiti odbacivanje svih odluka koje je nametnuo visoki predstavnik i povratak na izvorni Dejtonski sporazum.

ZAUSTAVITI UNIŠTAVANJE TRŽNICE

KRAGUJEVAC - Gradski odbor (GO) Narodne stranke (NS) u Kragujevcu upozorio je danas na dugotrajno uništavanje kompleksa Gradske tržnice i zatražio hitnu izmenu projekta rekonstrukcije objekta izgrađenog 1929. godine, koji se nalazi pod zaštitom države kao nepokretno kulturno dobro od velikog značaja.

Prva Prethodna
1/24141
Poslednja Sledeća