Najnovije Vesti

IFIMES: JEDINO VUČIĆ USPEO

LJUBLJANA - Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane Zijad Bećirović izjavio je da većina "bošnjačkih političara" nije kompetentna da se bavi međunarodnim odnosima i spoljnom politikom i da se radi o "mahalskim političarima, posebno kada je reč o SDA političarima, čiji dometi su približno tome jednaki.

OGRADA NA GRANICI SA HRVATSKOM

LJUBLJANA - Slovenija je danas počela da podiže dodatnih 40 kilometara ograde na granici sa Hrvatskom, kako bi sprečila ulazak izbeglica.

SELEKCIONA OBUKA

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Nastavnom centru "Jasenovo" prikazu dela selekcione obuke 63 polaznika, koji žele da budu pripadnici Žandarmerije.

VELIKA VEST ZA SRBIJU

BEOGRAD - Srbija je zvanično postala 73. neregionalni član Azijske infrastrukturne investione banke (AIIB), čime dobija pristup povoljnim kreditnim sredstvima za realizaciju prioritetnih projekata, saopštilo je Ministarstva finansija.

VLAST DA BUDE VELIKODUŠNIJA

BEOGRAD - Vlast bi mogla da bude velikodušnija i da opoziciji omogući mnogo više od onoga što sa pravom zahteva, izjavio je profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Slobodan Antonić i ocenio da je pozicija vlasti uverljiva i stabilna, pa ti ustupci ne bi trebalo da ugroze njen izborni uspeh.

SUKOB ZATVORENIKA I POLICAJACA

MOSTAR - Petorica zatvorenika u zatvoru u Mostaru pokušala su u sredu uveče, oko 22:30 sati, da pobegnu iz ćelije, ali ih je u tom policije sprečila.

NAUČNO-OBRAZOVNI CENTAR U KNIĆU

KNIĆ - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa predsednikom opštine Knić Miroslavom Nikolićem o planovima za oživljavanjem ugašenih škola u toj opštini i formiranju Naučno-obrazovnog centra, saopštilo je Ministarstvo.

DESETORO DECE OTROVANO HRANOM

SARAJEVO - Desetoro dece sa simptomima trovanja hranom, od kojih je dvoje u težem stanju, smešteno je na infektivnu kliniku u Sarajevu.

FLERT HRVATSKE VLASTI SA USTAŠTVOM

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je napad u Uzdolju kod Knina rezultat dugogodišnjeg flerta aktuelne hrvatske vlasti sa ustaštvom i veličanja zločina nad Srbima.

UPOZORENJE DŽONSONU

VAŠINGTON - Grupa američkih kongresmena je danas poručila britanskom premijeru Borisu Džonsonu da je malo verovatan bilo kakav trgovinski sporazum sa SAD ukoliko dođe do narušavanja sporazuma o odnosima između Velike Britanije i Irske iz 1998. godine.

Prva Prethodna
1/17530
Poslednja Sledeća