Najnovije Vesti

VUČIĆ NE SME NA TV CRTU

PRIBOJ/NOVA VAROŠ - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić poručio je večeras u Priboju da Aleksandar Vučić neće podneti ostavku na mesto premijera zbog predsedničke kampanje i da nikome do sada nije smeo da izađe na crtu, pa neće ni njemu u TV duelu.

POSETA POVREĐENIM VOJNICIMA

BEOGRAD - Pukovnik Mihailo Zogović posetio je danas, u ime ministra odbrane Zorana Đorđevića, pripadnike Vojske Srbije koji su zbrinuti u niškoj Vojnoj bolnici i Kliničkom centru posle saobraćajnoj nezgode kod Vladičinog Hana.

NOVAC MEDIJIMA BLISKIM VLASTI

NOVI SAD - Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović (NDNV) ocenio je večeras da način na koji vlast raspodeljuje novac medijima jasno pokazuje da je odlučila da potpuno obesmisli sistem konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja.

ISTRAGA PROTIV ŠULCA?

BRISEL - Kancelarija Evropske unije za prevare (OLAF) mogla bi da pokrene istragu protiv Martina Šulca zbog sumnji da je kao predsednik Evropskog parlamenta omogućio povlastice svojim saradnicima.

SPUSTITI TENZIJE

SARAJEVO - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Dragan Čović razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije Edvardom Fergusonom o političkoj situaciji i zajednički je ocenjeno da je u ovom trenutku važno spustiti tenzije koje opterećuju reformske procese i skreću pažnju sa evropskog puta BiH.

ŠKART NOVIM ČLANICAMA?

BRATISLAVA - Slovački premijer Robert Fico najavio je danas da će Višegradska grupa na vanrednom samitu naredne nedelje u Poljskoj zatražiti od Evropske unije (EU) da spreči neprihvatljivu praksu da se u "postomunističke članice EU izvoze isti proizvodi goreg kvaliteta i drugačijeg sastava nego na Zapadu".

ŽAL ZBOG REVIZIJE TUŽBE

BEOGRAD - Srbija duboko žali zbog odluke o reviziji tužbe Bosne i Hercegovine (BIH) protiv Srbije i preduzeće sve mere da zaštiti svoje i interese srpskog naroda u BiH, poručio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa generalnim direktorom u Direktoratu Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom.

NOVA KOALICIJA

SJENICA - Sandžačka demokratska partija (SDP), sa osam odbonika u lokalnom parlamentu, danas je postala deo vladajuće većine u Skupštini Sjenice i ubuduće će biti u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

UGLJANIN KOD TAČIJA

NOVI PAZAR - Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin čestitao je danas predsedniku Kosova Hašimu Tačiju na dobrim rezultatima u izgradnji demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

BRIGA O DECI MIGRANTIMA

BEOGRAD - Srbija prva zemlja koja je svim pružaocima usluga socijalne zaštite poslala jasno obavezujuća uputstva kako treba postupati u slučajevima kada se pojavi maloletni migrant, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Nenad Ivanišević.

Prva Prethodna
1/11638
Poslednja Sledeća