Najnovije vesti

NE OSNIVAM NOVU STRANKU

ORLANDO - Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ne planira da formira novu stranku koja bi bila rival Republikanskoj partiji i medijske najave da će to uraditi nazvao je lažnim vestima, a nagovestio je da je spreman da se ponovo kandiduje za predsednika 2024. godine, uz ponovljenu tvrdnju da su prošlogodišnji izbori bili pokradeni.

PAKOVANJE VAKCINE OD JUNA

BEOGRAD - Što se tiče proizvodnje vakcine Sputnjik V, učinićemo sve što možemo na osnovu ugovora i dogovora da što brže, možda već u junu, Srbija dobije mogućnost da puni, pakuje i distribuira našu vakcinu, a kasnije - nadam se do kraja godine- i da je proizvodi za region, izjavio je večeras ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko.

DVE GODINE LAŽI O RADOIČIĆU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vest o povlačenju naloga za hapšenje Milana Radoičića pročitao i da nije siguran šta je tu tačno, ali je naglasio da je Radoičić, "za razliku od nekih drugih", prihvatio poligraf.

ZAŠTO JE KOKEZA ODBIO POLIGRAF

BEOGRAD - Dobio sam sve neophodne informacije i ne bih da se izjašnjavam, osim da ne razumem zašto je čovek u kojeg sam imao poverenje odbio poligraf, posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući privođenje Slaviše Kokeze.

ŽELIMO I PROIZVODNJU SPUTNJIKA

BEOGRAD - Večeras je lepo veče i dobar dan za Srbiju, dobili smo 100.000 druge doze Sputnjik V vakcine i beskrajno smo zahvalni ruskim priajteljima, a suštinski posao koji nas čeka u narednom periodu je da organizujemo proizvodnju te vakcine u Srbiji do kraja godine, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VUČIĆ: IMAMO 2.620.000 VAKCINA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je sa 100.000 Sputnjik V vakcina, koje su večeras stigle na beogradski aerodrom, Srbija obezbedila nešto više od 2.620.000 doza, sa kojima može da se vakciniše 1.310.000 ljudi, što je nazvao "gotovo neverovatnim uspehom za ovako malu zemlju".

STIGLO 100.000 DOZA SPUTNJIKA

BEOGRAD - Na beogradski aerodrom večeras je avionom Er Srbije “Nikola Tesla” dopremljeno još 100.00 doza ruske vakcine Sputnjik V, a pošiljku je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, ministrom bez portfelja Nenadom Popovićem i ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan Harčenkom.

SUMNJIVI ISKAZI KOKEZE

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je večeras da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza četiri sata ispitivan u policiji u svojstvu građanina i istakao da postoje značajne sumnje u istinitost njegovih odgovora.

OBJAŠNJENA PRESUDA NAVALJNOM

MOSKVA - Moskovski gradski sud danas je objasnio zašto je presudio da je bilo u skladu sa zakonom da se Alekseju Navaljnom uslovna kazna, izrečena u slučaju "Iv Roše", zameni kaznom zatvora.

PODRŠKA OBOLELIMA

BEOGRAD - Na inicijativu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, povodom 28. februara, Međunarodnog dana obolelih od retkih bolesti, neki od simbola Beograda, kao što su fontana na Slaviji, Palata „Albanija” i Most na Adi, osvetljeni su bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti, čime je glavni grad poslao poruku podrške obolelima.

Prva Prethodna
1/22413
Poslednja Sledeća