Najnovije Vesti

MAJKE SU SPAS ZA SRBIJU

BEOGRAD - Savet za porodicu Pokreta Dveri zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da prestanu da krše Ustav i vode antiporodičnu kampanju i ističe da trudnice i majke "nisu društveni talog, već spas za Srbiju", saopštio je danas taj pokret.

"BITKA NACIJA" U SMEDEREVU

BEOGRAD - Na prostorima smederevske tvrđave će od 2. do 5. maja biti održano 10. svetsko prvenstvo u istorijskim srednjovekovnim borbama, a organizatori su na današnjem predstavljanju na Međunarodnom sajmu turizma, najavili učešće 36 nacionalnih timova koje će pratiti više hiljada posetilaca.

ZBOG VETRA PREKID SAOBRAĆAJA

ZAGREB - Orkanski vetar u priobalju Jadrana, koji duva s kontinenta prema moru, stvara velike probleme u saobraćaju, a u prekidu su brojne tarjektne, brodske i katamaranske linije, javljaju hrvatski mediji.

UHAPŠEN RAZBOJNIK S FANTOMKOM

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija uhapsila je M. M. (1980) iz okoline Kragujevca sumnjičeći ga za četiri razbojništva i nedozvoljeno posdovanje oružja.

SUTRA PROTEST TRUDNICA I PORODILJA

BEOGRAD - Inicijativa #MameSuZakon organizovaće sutra u 12 časova, ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, protest trudnica i porodilja pod nazivom "Mame su mafija?" s namerom da ponovo ukaže Vladi Srbije na višemesečne zahteve za izmene Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, saopšteno je danas.

SRBIJI TREBA STABILNOST

BEOGRAD - Srbiji je potrebna stabilnost i ekonomski razvoj da bi građani živeli bolje, a ne stalno vraćanje u prošlost i zaustavljanje razvoja, koje nude vođe opozicionog Saveza za Srbiju, ocenila je danas Zorana Mihajlović u saopštenju medijima u svojstvu članice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

MILOJKO PANTIĆ VEČERAS U KRAGUJEVCU

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu će večeras biti održan novi "Marš slobode", centralnim gradskim ulicama od Skupšttine grada do Đačkog trga, saopštili su organizatori.

KATASTROFALNO STANJE U SELIMA

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je stanje u selima Vojvodine i Srbije katastrofalno i sugerisala da ih je moguće spasiti samo istinskom decentralizacijom.

I SRBI KONKURISALI ZA VOJSKU KOSOVA

PRIŠTINA - Na konkurs kosovskog Ministarstva odbrane za prijem 650 vojnika Kosova javilo se više od 5.000 kanidata, a zamenik ministra Odbrane Agim Čeku, tvrdi da su konkurisali zainteresovani iz svih zajednica na Kosovu, među kojima ima i Srba, prenosi danas RTK, pozivajući se na lajmi.net.

ZADATO REŠENJE

BEOGRAD - Da li Trampova pisma Vučiću i Tačiju, u kojima poziva na međusobno priznavanje Srbije i Kosova, znače da je Vašington odlučio da iskoristi nemoć Evropske unije (EU), prekine pat poziciju i propiše konačno rešenje, biće u nedelju centralno pitanje za gosta serijala Kvaka 23 Novinske agencije FoNet, nekadašnjeg ambasadora u Americi Ivana Vujačića.

Prva Prethodna
1/16223
Poslednja Sledeća