Najnovije Vesti

BUGOJANKA ČLANICA VLADE NORVEŠKE

SARAJEVO - Bugojanka Hanah Sumeja Atić imenovana je na mesto zamenika ministra industrije i privrede u Vladi Norveške kao najmlađi član kabineta premijerke Erne Solberg.

TRAUMA ZA DECU

BEOGRAD - Članica Predsedništva i sekretarka za međunarodne odnose Stranke slobode i pravde Ana Stevanović ocenila je danas da je otkazivanje testa iz matematike za male maturante šok i trauma za decu koja su se spremala, te da je za to direktno odgovorna nesposobna, nestručna i bahata vlast.

NAJAVLJEN FILM "DARA IZ JASENOVCA"

BEOGRAD - Režiser Predrag Gaga Antonijević najavio je danas da krajem leta počinje snimanje filma "Dara iz Jasenovca", delo koje se čekalo skoro 75 godina, kao i da mu je velika čast, ali i teško breme da snimi taj film.

PROTEST MATURANATA

BEOGRAD - Mali maturanti, njih nekoliko stotina, okupili su se danas ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici zbog odlaganja testa iz matematike i blokirali su saobraćaj u Nemanjinoj ulici, javlja izveštač FoNeta.

POSEBNA SEDNICA ZA OPOZICIJU

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković izneo je danas svoj predlog kako da se opozicija vrati u parlament i naveo da bi to, osim uslova da Maja Gojković podnese ostavku, moglo da se dogodi ako se sazove sednica Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu bi bili svi odbačeni predlozi poslanika opozicije.

RAT KAO DEO SVAKODNEVNICE

BEOGRAD - Razlika imeđu vremena klasične veze umetnosti i rata nekada i ovog vremena u kome živimo, dovela je do sloma vrednosnog sistema, ocenio je danas reditelj Emir Kusturica.

PETICIJA ZA SPAS ZAVODA

KRAGUJEVAC - Više od 3.000 Kragujevčana potpisalo je peticiju "Za spas Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac", kome preti prinudna likvidacija.

ODGOVORNOST ZA MATURU

BEOGRAD - Poslanici Skupštini Srbije danas su na početku sednice pokrenuli pitanje odgovornosti za malu maturu, a tražili su o odgovore od nadležnih u Vladi o napadima na srpske sportiste u Hrvatskoj, odnosu Srbije i Crne Gore, ali i o sociologu Jovu Bakiću.

TUMARANJE U MRAKU

BEOGRAD - Zbog širokog društvenog uticaja, posledica lažnih vesti je kreiranje potpuno lažne slike u javnosti, izjavila je FoNetu potpredsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Maja Leđenac i ocenila da ljudi tumaraju u mraku, a nisu toga ni svesni.

VUČIĆ I TJURDENJEV O PETROHEMIJI

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim, a jedna od tema razgovora bila je mogućnost učešća NIS na tenderu za strateškog partnera Petrohemije Pančevo, koji bi Vlada Srbije trebalo da objavi u poslednjem kvartalu ove godine.

Prva Prethodna
1/17035
Poslednja Sledeća