Najnovije vesti

POPOVIĆ:OVA VLAST JE NEPOGODA

BEOGRAD - Šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA) u Skupštini Beograda Mila Popović izjavila je povodom sinoćnog nevremena da su beogradske ulice bile reke i gejziri zbog nedovoljnog ulaganja u održavanje i razvoj sistema kišne kanalizacije i nestručnog vođenja grada.

REKONSTRUKCIJA 9. GIMNAZIJE

BEOGRAD - Rekonstrukcija i dogradnja Devete gimnazije „Mihailo Petrović Alas” trajaće 300 kalendarskih dana, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović i naveo da će posle radova školska zgrada umesto sadašnjih 4.000 imati imati ukupnu površinu od 6.669,65 kvadrata, saopštio je danas Beoinfo.

OSTAVKA MINISTRA FINANSIJA

ZAGREB - Vlada Hrvatske potvrdila je sinoć da se vicepremijer i ministar finansija Zdravko Marić povlači iz vlade i da će premijer Andrej Plenković za novoga ministra predložiti Marka Primorca, što bi trebalo da saopšti na današnjem sastanku svog kabineta i da o tome obavesti parlamentarnu većinu u Saboru.

RADOVI NISKOG INTENZITETA

BEOGRAD - Obim radova na izgradnji deonice autoputa između Pakovraće i Požege je veoma niskog intenziteta i u ovom trenutku je neizvesno da li će se kompeletan autoput do Požege izgraditi do kraja tekuće godine, kako su to najavljivali nadležni, saznaje danas Demostat.

VAKCINE NISU OMANULE

BEOGRAD - Postoji percepcija da su vakcine protiv korona virusa omanule u ovoj pandemiji, međutim potpuno je jasno da su one izuzetno efikasne u sprečavanju teških formi bolesti i smrtnih ishoda, što je i bio njihov primarni cilj, izjavio je za "Danas" profesor imunologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu Miloš Marković.

KOLAPS ZBOG LOŠEG SISTEMA

BEOGRAD - Direktor nevladine organizcije Centar za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović zatražio je danas od gradskih vlasti da "momentalno smene" direktora javno-komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" Strahinju Danilovića zbog kolapsa koji je u gradu izazvao sinoćno nevreme.

ČETIRI PUTA VIŠE ZARAŽENIH

BEOGRAD - Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Fabio Skano izjavio je danas da je porast broja zaraženih koronavirusom zabeležen u 110 zemalja, a da ih je na kraju juna bilo 20 odsto veiše nego u maju, dok je u Srbiji broj otkrivenih slučajeva porastao četiri puta od sredine juna.

INTERVENCIJE ZBOG NEVREMENA

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije su zbog nevremena na teritoriji cele zemlje imali 91 intervenciju, od kojih 20 zbog požara, a većina ih je bila prouzrokovana udarom groma u Beogradu, Kraljevu i Sjenici, saopštio je danas MUP.

IZVEŠTAJI O NAPRETKU

BEOGRAD - Poslanici Evropskog parlamenta glasaće danas u Strazburu o izveštaju o Srbiji i o Kosovu koje će podneti izvestioci Vladimir Bilčik i Viola fon Kramon.

PREGOVORI BI MOGLI POČETI

SKOPLJE - Dugo odlagani pregovori o prijemu Severne Makedonije u Evropsku uniju mogli bi početi odmah, izjavio je večeras u Skoplju predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Prva Prethodna
1/26483
Poslednja Sledeća