Najnovije Vesti

META PREDSEDNIK ALBANIJE

TIRANA - Poslanici albanskog parlamenta izabrali su danas četrdesetosmogodišnjeg vođu Socijalističkog pokreta za integraciju Ilira Metu za predsednika države uz podršku vladajućih socijalista.

ANTINARODNA ODLUKA

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) osuđuje "antinarodnu odluku dela poslanika Skupštine Crne Gore o stupanju Crne Gore u NATO", izjavio je predsednik te partije Nenad Popović i istakao da je ta odluka usvojena bez referenduma i protivno većinskoj volji naroda Crne Gore.

ČANAK ČESTITAO ĐUKANOVIĆU

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je u petak uveče telegram predsedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću povodom pristupanja Crne Gore NATO i ističe da je pristupanje NATO korak koji Crnu Goru uvodi u red najrazvijenijih zemalja i učvršćuje njen demokratski put.

PARASTOS LJOTIĆU

NOVI SAD - U hramu Vaznesenja gospodnjeg u Novom Sadu u petak uveče je služen parastos za fašističkog ideologa Dimitrija Ljotića i njegov sina Vladimira.

POPOVIĆ:ANTINARODNA ODLUKA

BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović osudio je danas "odluku dela poslanika Skupštine Crne Gore o stupanju Crne Gore u NATO", koju je u saopštenju nazvao "antinarodnom".

SUZDRŽANI JER ŽELIMO MIR

LA VALETA - Kapitalna vrednost Srbije je politička stabilnost, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas na Malti, na Neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo, a kojim su predsedavali visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i malteški šef diplomatije Džordž Vela.

STRAŠNO SEĆANJE BEZ OSVETE

BEOGRAD - U Domu Narodne skupštine večeras je otvorena jevrejsko - srpska izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav“, povodom obeležavanja proboja logora Jasenovac, a predsednica skupštine Maja Gojković na otvaranju je poručila da Srbija, tražeći pravdu za žrtve, danas gradi bolje društvo i bolju Srbiju i bolji region.

PROTEST ISPRED MISIJE EU

SKOPLJE - Ispred Informativnog centra Misije Evropske unije u Skoplju u petak uveče okupilo se nekoliko stotina ljudi na protestima pokreta "Za zajedničku Makedoniju" bliskog VMRO-DPMNE, prenosi N1.

NASTAVAK PROTESTA U SUBOTU

BEOGRAD - Protest protiv dikture u petak uveče završen je nešto pre 21,00 čas na platou ispred Filozovfkog fakulteta u Beogradu, a ponovo okupljanje zakazano je za subotu u 18,00 časova ispred Doma narodne skupštine.

ŠETNJA OD PLATOA

BEOGRAD - Oko stotinu građana okupilo se danas na protesnoj šetnji koja je krenula od Doma narodne Skupštine, na Trgu Nikole Pašića, preko Terazija do platoa kod Filozofskog fakulteta.

Prva Prethodna
1/12043
Poslednja Sledeća