Najnovije vesti

SANKCIJE I EU VREDNOSTI/kraća

VAŠINGTON - Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je danas da je podsticao Srbiju da uvede sankcije Moskvi zbog napada Rusije na Ukrajinu i da pokaže da je vezana za evropske vrednosti.

ODLIČNA SARADNJA SA TURSKOM

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije naredne nedelje biće domaćin 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, tokom koje će u Beogradu boraviti delegacija Velike narodne skupštine Republike Turske i predsednik turskog parlamenta Mustafa Šentop, najavio je danas predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

RUSIJA DA PLATI ODŠTETU

LOĐ - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Đozep Borelj izjavio je danas da Rusija mora plati obnovu ratom razorene Ukrajine, javlja Radio Slobodna Evropa.

KONSTRUKTIVAN STAV TURSKE

BEOGRAD - Uprkos tome što je priznala nezavisnost Kosovo, Turska konstruktivno pristupa pitanju normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ocenio je danas predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović u razgovoru s delegacijom Odbora za spoljne poslove skupštine Turske koju oredvodi Akif Čagataj Kilič.

MODERNIZACIJA TOPIONICE

BEOGRAD - Modernizacija topionice u Boru uticaće na povećanje proizvodnje bakra, zlata i srebra, ali će doneti ono što je najneophodnije građanima Bora, značajno smanjenje zagađenja, smanjenje emisije sumpor-dioksida i čist vazduh, istakla je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović na sastanku s predstavnicima Ziđin Majning Grupe.

DOBRA LOKACIJA ZA INVESTICIJE

BEOGRAD - Ministar privrede Rade Basta poručio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Koreje Đeung Lijen da ceni investicije korejskih kompanija u Srbiji, poput Jure, koja je do sada otvorila četiri fabrike, jer je to samo još jedan dokaz da je Srbija poželjna investiciona lokacija.

PROTEST U KRAGUJEVCU

KRAGUJEVAC - U osnovnim i sednjim školama u Kragujevcu danas nije bilo nastave, a prosvetni radnici protestovali su na Đačkom trgu ispred Prve kragujevače gimnazije, tražeći od vlasti bezbedne uslove za nesmetan rad.

USPEŠNO ZAVRŠEN PROCES

BEOGRAD - AIK banka saopštila je danas da je posle devet meseci uspešno sproveden proces pravnog pripajanja Naša AIK banka.

NOVA: VULIN NA ČELU BIA

BEOGRAD - Aleksandar Vulin imenovan je na današnoj sednici Vlade Srbije za direktora Bezbednosno informativne agencije, saznaje portal Nova.rs.

POVEĆATI ZASTUPLJENOST ŽENA

BEOGRAD - Ministarka kulture i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maja Gojković izjavila je danas, na sastanku sa šeficom kancelarije Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women Srbija Milanom Rikanović, da će to telo aktivno raditi na povećanju zastupljenosti žena i njihovom ukupnom osnaživanju.

Prva Prethodna
1/27699
Poslednja Sledeća