Najnovije vesti

SVETOSAVSKA LITURGIJA

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiji u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, kojoj je kao predstavnik Vlade Srbije prisustvovala ministarka pravde Maja Popović.

DOBROSUSEDSKI ODNOSI

SKOPLJE - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i predsednik Severne Makedonije Steva Pendarovski razgovarali su danas u Skoplju o produbljivanju ekonomske saradnje i značaju inicijative "Otvoreni Balkan“.

UMRLO 40 OSOBA

BEOGRAD - U protekla 24 sata od posledica korona virusa u Srbiji je umrlo 40 osoba, a registrovano 17.674 novih slučajeva zaraze od 35.974 testiranih osoba, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva zdravlja covid-19.rs.

LIDERI DF S VUČIĆEM

PODGORICA - Lideri Demokratskog fronta (DF), članice vladajuće crnogorske većine, razgovarali su u Beogradu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o aktuelnoj situaciji u regionu, javljaju danas podgoričke Vijesti.

BEZ KANDIDATURE BOŽA PRELEVIĆA

BEOGRAD - Skupština slobodne Srbije saopštila je danas da je odlučila da povuče kandidaturu advokata Boža Prelevića za predsednika Srbije, iako su ga građani odlično ocenili u nedavnom istraživanju.

URUČENE 34 SVETOSAVSKE NAGRADE

BEOGRAD - Dobitnici Svetosavske nagrade za 2021. godinu su 34 pojedinca i institucije, kojima su danas u Vladi Srbije uručena priznanja koja se dodeljuju za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, a među njima su i jedan gradonačelnik i jedan državni sekretar, savetnica Ministarstva prosvete, kao i generalni direktor kompnaije NIS.

MEĐUIGRA SRBIJE I EU

BEOGRAD - Istraživač saradnik u Institutu za političke studije Mladen Lišanin izjavio je FoNetu da su spoljni akteri, bez obzira na različite interese u evropskom političkom kontekstu, itekako navikli na političku situaciju u Srbiji i procenio da niko ozbiljan ne očekuje da bi mogao da izvede političke promene samo na krilima strane podrške.

IZMENITI ZAKON O IZBORIMA

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka će u okviru međustranačkog dijaloga koji se vodi u Skupštini Srbije zahtevati da se iz Predloga zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima povuče odredba kojom se planira da jedan građanim može da potpisom podrži kandidaturu više stranaka, izjavio je danas funkcioner SRS Aleksandar Šešelj.

U UDESU POGINUO MUŠKARAC

SREMSKA MITROVICA - U saobraćajnoj nesreći kod mesta Jarak, u blizini Sremske Mitrovice, život je danas izgubio jedan muškarac, a četiri osobe su povređene, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

NAGRADE ZA HRANJENJE PTICA

BEOGRAD - Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije proglasilo je pobednike takmičenje u prihranjivanju ptica u četiri kategorije: raspoznavanje vrsta, prebrojavanje ptica, fotografisanje i crtanje, saopštilo je Društvo danas.

Prva Prethodna
1/25198
Poslednja Sledeća