Najnovije Vesti

PREDIZBORNI PAKET OBEĆANJA

BEOGRAD - Savez za Srbiju (SZS) ocenio je večeras da je Srbija umesto paketa mera za pomoć privredi dobila predizborni paket obećanja i ukazao da prve analize pokazuju da od najavljenih pet milijardi, privrednici neće dobiti ni 500 miliona evra.

PRAVOSUĐE NIJE ĐULE

BEOGRAD - Sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić ocenio je danas da nije sporno da u kriznim vremenima pravosuđe, kao jedan od tri stuba države, mora delovati ozbiljno i odlučno, "ali pre preduzimanja egzotičnih i evidentno neprimerenih mera", treba se podsetiti da sudstvo nikada nije i nikada ne sme postati, samo đule u rukama države.

ODLUKA ZA PAMĆENJE

PRIŠTINA - Pisac i publicista Veton Suroi ocenio je da će današnja odluka Ustavnog suda Kosova da poništi meru o uvođenju policijskog časa, koju je donela Vlada Kosova, ući u anale Skupštine i da će "verovatno dugo pamtiti u pravničkoj praksi širom sveta kao primer, ali ne za ponos".

POBEDILA KORONU U 101. GODINI

ROTERDAM - Ozdravila je Holanđanka stara 101 godinu, a koja se zarazila korona virusom pre desetak dana i pružila tračak nade u borbi protiv pošasti koja je zahvatila svet.

BOLNICA ISPUNJAVA USLOVE PRAVILNIKA

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštila je večeras da je zaštitnik građana Zoran Pašalić, posle detaljnog pregleda privremene bolnice u Hali 1 na Beogradskom sajmu, potvrdio da je Vojska Srbije uredila bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom prema zahtevima koji su predviđeni Pravilnikom za takva karantinska mesta i bolnice.

DEVET ŽRTAVA KORONE

SKOPLJE - U Severnoj Makedoniji su umrla još dva obolela od korona virusa, pa je ukupan broj umrlih od te zaraze porastao na devet, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

JOŠ TROJE NOVOOBOLELIH

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić objavio je danas na svom instagram nalogu da je potvrđeno troje novoobolelih od korona virusa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, pa ih je sada ukupno šest, dok je 14 novoobolelih u albanskim sredinama, odnosno 108 ukupno.

GLASANJE PISMOM

VARŠAVA - Vladajuća stranka Poljske razmatra mogućnost da građani glasaju na predsedničkim izborima 10. maja tako što bi poštom slali glasove, uprkos kritikama da bi izbore trebalo odložiti zbog epidemije korona virusa, prenosi Rojters.

MMF ZA BIH 150 MILIONA EVRA

SARAJEVO - Međunarodna zajednica neće zaboraviti BiH, ono što sam čuo od predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda - Bosni i Hercegovini će se na raspolaganje staviti 150 miliona evra, a ako budu povoljni uslovi, ako se naiđe na podršku vlada, ta suma bi se mogla i povećati, rekao je za N1 visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

EIEF: VRHUNAC EPIDEMIJE KRAJEM APRILA

RIM - Italijanski Institut za ekonomiju i finansije Einaudi (EIEF) objavio je danas studiju koja prognozira vrhunac epidemije virusom korona u toj zemlji za kraj aprila, dok se za period od 5. do 16. maja predviđa da u celoj Italiji više ne bi trebalo da bude novih infekcija.

Prva Prethodna
1/19399
Poslednja Sledeća