Najnovije vesti

NISAM DOBIO ODLUKU

PRIŠTINA - Direktor drugog programa RTK na srpskom jeziku Željko Tvrdišić izjavio je da još nije dobio zvaničnu odluku Upravnog odbora o njegovoj suspenziji.

PRODUŽENO FINANSIRANJE VLADE

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je večeras zakon koji predviđa finansiranje federalne vlade u narednih 45 dana, a do tada bi republikanci demokrate trebalo da postignu dogovor o budžetu, preneo je CNN.

REVIJA NARODNE NOŠNJE

NOVI SAD - Ministarka kulture Maja Gojković poručila je danas na otvaranju revije narodne nošnje, nakita i oglavlja na 16. festivalu "Biserna grana" da je očuvanje kulturnog nasleđa među prioritetima kulturne politike Srbije.

IZBORI TRENUTAK ISTINE

POŽAREVAC - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su predstojeći izbori "trenutak istine" i poslednja prilika da se stane na put sprovođenju pogubnog "francusko-nemačkog" plana, čime bi se nepovratno zaokružila nezavisnost Kosova.

POVLAČENJE VOJSKE SRBIJE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da Vojska Srbije pređe administrativnu liniju sa Kosovom.

BORBA PROTIV TALASA NASILJA

BEOGRAD - Protest Srbija protiv nasilja završen je večera na Andrićevom vencu, a voditelj protestnih obraćanja Smiljan Banjac poručio je da se moraju učiniti napori da se zaustavi talas nasilja koji je zapljusnuo Srbiju i da su jedini izlaz vanredni izbori, jer nije bilo sluha za probleme građana, poput cena hrane, korupcije i kriminala povezanog sa državom.

SRBIJA DA POVUČE VOJSKU

PRIŠTINA - Vlada Kosova saopštila je večeras da su se jedinice Vojske Srbije kretale iz tri pravca prema "granici sa Kosovom" i pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i institucije Srbije da odmah povuku vojne trupe i demilitarizuju 28 isturenih vojnih baza i 20 baza žandarmerije koje predstavljaju trajnu pretnju po Kosovo.

GRAĐANI ĆE BITI RTS

BEOGRAD - Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović istakao je danas na protestu "Srbija protiv nasilja" da građani ne treba da imaju iluziju da će Radio-televizija Srbije raditi pošteno tokom predizborne kampanje.

PRETUČENI SRBI IZ Z. POTOKA

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su pripadnici specijalnog odreda kosovske policije danas brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage, u opštini Zubin Potok.

ZATEV ANKETNI ODBOR O BANJSKOJ

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović izjavio je večeras da će od ponedeljka opozicija tražiti specijalnu sednicu Skupštine Srbije i formiranje anketnog odbora zbog dešavanja u Banjskoj.

Prva Prethodna
1/29998
Poslednja Sledeća