Najnovije Vesti

OTEŽANA ATMOSFERA ZA DIJALOG

BRISEL - Kiparski predsednik Nikos Anastasiades, na čiju inicijativu su večeras lideri Evropske unije raspravljali u Briselu i o dijalogu Beograda i Prištine, izjavio je da situacija u dijalogu "nije dobra" i da tarife Kosova "prave nepotrebnu blokadu", preneo je Radio Slobodna Evropa.

KOHA: PRONAĐEN EKSPLOZIV

PRIŠTINA - Kosovska policija pronašla je 15 kg eksploziva na Gazimestanu, tvrdi prištinska Koha, pozivajući se na portparola policije u Prištini Fljoru Ahmeti koja je za taj list večeras oko 18 časova rekla da su njihove jedinice na licu mesta, prenosi Kossev.

UBIJEN ŠERIF ŠEKAT

STRAZBUR - Francuski ministar unutrašniih poslova Kristof Kastaner potvrdio je da je večeras u Strazburu ubijen Šerif Šekat, napadač koji je pre dva dana na božićnom vašaru u tom gradu ubio tri i ranio 13 osoba, javljaju francuski mediji.

UBIJEN NAPADAČ IZ STRAZBURA?

STRAZBUR - Jedna osumnjičena osoba ubijena je večeras u sukobu sa francuskom policijom u Strazburu, izjavio je francuski zvaničnik koji, međutim, još nije mogao da potvrdi da li je reč o napadaču koji je ubio tri lica na božićnoj pijaci pre dva dana, javlja AP.

POZIV SRBIMA

PRIŠTINA - Kosovske bezbednosne snage (KBS) nisu niti će biti usmerene protiv bilo koje zajednice na Kosovu, izjavio je za RTV KiM, zamenik ministra u KBS Agim Čeku i pozvao Srbe da se tim snagama priključe.

EU POZDRAVLJA IZJAVU BIH

SARAJEVO - Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika Evropske unije su pozdravili opredeljenost Predsedništva Bosne i Hercegovine za proces integracija u Uniju.

OPREZ U VOŽNJI

BEOGRAD - Javno preduzeće Putevi Srbije upozorilo je večeras sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni u vožnji i na put ne kreću bez zimske opreme i pneumatika, jer se, prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, u većini krajeva Srbije, tokom noći između petka i subote očekuje formiranje snežnog pokrivača debljine od 5 do 10 cm.

EL NACIONAL SAMO ONLAJN

KARAKAS - El Nacional, opoziciona dnevna novina u Venecueli i poslednja koja se prodavala na teritoriji cele države, prestaje da izdaje štampano izdanje zbog pritiska vlasti i nedostatka papira, pa će sutrašnji primerak biti poslednji u 75 godina dugoj istoriji, saopšteno je danas iz kompanije, prenosi AP.

VEČERAS O ZASTOJU U DIJALOGU

BRISEL - Lideri Evropske unije (EU) večeras će na inicijativu predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa, na samitu u Briselu, razmotriti zastoj u dijalogu Beograda i Prištine posle odluka Prištine da uvede takse na robu iz Srbije, javio je RTS.

RAKIĆ: SRBI SU UZNEMIRENI

PRIŠTINA - Predsednik Srpske liste i Kriznog štaba Goran Rakić večeras je telefonom razgovarao sa komandantom Kfora Lorencom Dadariom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i ukazao mu da kod srpskog stanovništva postoji uznemirenost.

Prva Prethodna
1/15735
Poslednja Sledeća