Najnovije vesti

HAPŠENJE ZBOG HEROINA

BEOGRAD - Policija u Beogradu uhapsila je A. V. (35) i D. V. (61) iz Obrenovca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

ODOBREN PRENOS MERKATORA

LJUBLJANA - Evropska komisija odobrila je nameru koncentracije kojom Fortenova grupa stiče kontrolu nad Poslovnim sistemima Merkator, Ljubljana, saopšteno je danas.

MINUT ĆUTANJA ZA KRAJIŠNIKA

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas su na početku 12. redovne sednice odali počast minutom ćutanja nedavno preminulom haškom osuđeniku Momčilu Krajišniku, koji je bio prvi predsednik parlamenta Republike Srpske.

ZAKON O SOCIJALNOJ KARTI

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas, u razgovoru sa novopostavljenom ambasadorkom Danske Suzan Šajn, da Srbija marljivo radi na pripremi i uvođenju danskog sistema socijalne karte.

PRINCIP SMENJIVOSTI VLASTI

ROŽAJE - Na sednici Predsedništva Stranke pravde i pomirenja (SPP) Crne Gore, članice koalicije "Crno na bijelo" konstatovano je da je princip smenjivosti vlasti, za koji se stranka zdušno zalagala od osnivanja, konačno počeo da živi u Crnoj Gori.

GORE NEGO DEVEDESETIH

BEOGRAD - Tužioci pretnje novinarima sve manje identifikuju kao pretnje po život , izjavila je FoNetu menadžerka projekta Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Maja Vasić-Nikolić, koja vidi kao problem i to što se ni pritisak na novinare ne tretira kao krivično delo.

POSVEĆENI PRIMENI SPORAZUMA

PRIŠTINA - Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj Stubla razgovarala je s pomoćnikom potpredsednika i višim direktorom za poslove Bliskog istoka i Severne Afrike Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Robertom Grinvejom o sporazumu postignutom u SAD i njegovoj primeni.

RAKIĆ TUŽIO VUČIĆA

BEOGRAD - Šef Uprave za Evropu Unesko katedre za bioetiku, direktor Centra za bioetičke studije i predsednik Pokreta "Novi 6. oktobar" Vojin Rakić podneo je tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog iznošenja neistina o njegovoj ulozi u Upravi i uvreda kojima je hteo da naruši njegov naučni i moralni integritet, saopštilla je danas Uprava.

EKV:TVOJA PESMA

BEOGRAD - U čast legendarne grupe Ekatarina Velika (EKV), kompanija Maskom i Tin Drum Mjuzik pokreću konkurs "EKV: Tvoja pesma", koji je bi se održavao svake godine 1. oktobra.

ZAHVALAN AMERICI

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Hašim Tači istakao je da mu je čast što je odlikovao specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela.

Prva Prethodna
1/20865
Poslednja Sledeća