Najnovije Vesti

OBOSTRANO PRIBLIŽAVANJE STAVOVA

PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je posle današnjeg sastanka sa liderom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom da ne mogu postići dogovor sa tom strankom ako "nema obostranog približavanja stavova", javlja Koha.

ZEMLJOTRES KOD DRAČA, TRESLO I U CG

PODGORICA - Zemljotres jačine 4,9 stepena Rihterove skale pogodio je večeras zapadnu Albaniju, u blizini granice sa Crnom Gorom.

ČETIRI OSOBE POD NADZOROM

BEOGRAD - Granični sanitarni inspektor Raša Milanov izjavio je večeras da je četvoro državljana Srbije koji su danas došli iz Kine, stavljeno pod nadzor zbog potencijalne opasnosti oboljevanja od koronavirusa.

POTRES JAČINE 7,7 STEPENI

KINGSTON - Zemljotres jačine 7,7 stepeni pogodio je područje između Kube i Jamajke, u Karipskom moru, a upozorenje na cunami izdato je za Jamajku, Kubu i Kajmanska ostrva, javile su danas svetske agencije.

I VEČERAS BEZ DOGOVORA O VLADI

PRIŠTINA - Sastanak lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ise Mustafe i večeras je završen bez dogovora o formiranju nove vlade Kosova.

ĐUKANOVIĆ UVREDIO SRPSKI NAROD

PODGORICA - Odbrana predsednika Atlas grupe Duška Kneževića podnela je protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića krivičnu prijavu zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, uvredom na skupu Demokratske partije socijalista (DPS) u Tivtu.

CRKVA MINORNA BEZ POLITIKE

PODGORICA - Zakon o slobodi veroispovesti izaziva tenzije, jer ograničava i sprečava crkvu da se bavi onim što nije njen posao, a to je politika, rekao je istoričar Živko Andrijašević TVCG i istakao da crkva u Crnoj Goti ne može biti ni nacionalna ni politička institucija.

ZA ODNOSE BEZ MANIPULACIJA

CETINJE - Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović danas je u rezidenciji na Cetinju predao akreditivna pisma predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću koji je rekao da zazlike o Zakonu o slobodi veroispovesti ne treba da budu iskorišćene za pogoršanje odnosa između Crne Gore i Srbije.

PLAN ZA BLISKI ISTOK

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp objavio je danas plan za Bliski istok, u kojem je predložio stvaranje države Palestine čija bi prestonica bila u delovima istočnog Jerusalima.

PARTNERSTVO SAD I SRBIJE

BEOGRAD - Srbija je politički i ekonomski lider na Balkanu i ima ključnu ulogu u regionalnoj stabilnosti, ocenio je večeras američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri, dok je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić kontatovao da je proteklih godina intenziviran politički dijalog zvaničnika dve zemlje na visokom nivou.

Prva Prethodna
1/18811
Poslednja Sledeća