Najnovije vesti

ZAŠTITI ŽRTVE KRIVIČNIH DELA

BEOGRAD - Vlada Srbije planira da formira Koordinaciono telo za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela u Srbiji, koje treba de prati i analizira mere usmerene na unapređenje položaja žrtava krivičnih dela, najavilo je danas Ministarstvo pravde, povodom Evropskog dana žrtava, koji se obeležava 22. februara.

ĐURIĆ: PROVEDITE VIKEND NA KOSOVU

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas sve građane Srbije da bar jedan vikend provedu na Kosovu, poručivši kako za to "postoji najmanje 1389 razloga".

DRUGA ŽRTVA KORONE U ITALIJI

RIM - U Italiji je preminula još jedna osoba koja se može dovesti u vezu sa korona vurusom, javila je danas agencija Ansa, navodeći da je smrt jedne žene u Lombardiji drugi slučaj nakon što je rnije u bolnici kod Parove preminuo 78-godišnji muškarac.

PREVARE SA IZNAJMLJENIM STANOVIMA

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je V. G. M. (1970) iz Vršca, osumnjičenu za više prevara u Beogradu i širom Srbije, saopštio je MUP.

ĐUKANOVIĆ: IDEM 11. JULA U SREBRENICU

SARAJEVO - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je kako ne želi biti deo "nacionalne predstave" koju je priredio Milorad Dodik i najavio da će 11. jula prisustvovati komemoraciji u Srebrenici.

UZROCI REGIONALNE KRIZE

BEOGRAD - Šta je zajedničko krizama u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, koji su njihovi konkretni uzroci, a šta mogu biti posledice, i kakva je uloga Srbije u svemu tome, centralna su pitanja novog izdanja serijala Kvaka 23 Novinske agencije FoNet, u kojem će u nedelju gost novinarke Danice Vučenić biti istoričar Milivoj Bešlin.

PAD BROJA NOVOZARAŽENIH U KINI

PEKING - Kina je prijavila da pada broj novozaraženih korona virusom, ali je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila da se sužava prostor kontrole jer je zabeležen nagli skok broja zaraženih virusom izvan Kine, a prvi smrtni slučajevi prijavljeni su u Iranu i Italiji.

KOSTREŠ:BOJKOT NIJE DOBAR

BEOGRAD - Bojkot izbora nije dobro rešenje i, ukoliko želimo nešto da promenimo, moramo da izađemo na izbore i da se borimo protiv režima Aleksandra Vučića, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš.

RADO ĆU VRATITI ORDEN SPC

PODGORICA - Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je večeras da će mu biti zadovoljstvo da vrati orden Srpskoj pravoslavnoj crkvi, posebno kada vidi kome ga je sve dala.

IMAMO PRAVO NA AUTOKEFALNU CRKVU

PODGORICA - Zakon o slobodi veroispovesti ničim ne ugrožava svetinje bilo koje crkve, ili verske zajednice, i njih će i dalje koristiti vernici, a Crna Gora, kao i sve ostale države, ima pravo na svoju autokefalnu pravoslavnu crkvu, izjavio je večeras predsednik Crne Gore Milo Đukanović.