Najnovije vesti

U ZATVOR SA 160.000 EVRA

ZAGREB - Zagrebačka policija je građevinskog preduzimača Boru B. (55) u zatvor Remetinec dovela sa 160.000 evra u džepovima, jer je, pre nego što je uhapšen zbog pretnji ubistvom supruzi, uspeo da pokupi svu gotovinu koju je imao u kući, piše Večernji list.

VMA:TADIĆ DOBROG ZDRAVLJA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju, kao i dobrom stanju po organskim sistemima, ističe konzilijum lekara Vojnomedicinske akademije (VMA) posle Tadićevog redovnog sistematskog pregleda.

SNS SAMOSTALNO U ČAČKU

ČAČAK - Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku odlučio je da na predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu nastupi samostalno.

RASPRAVA O AMANDMANIMA

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na predlog budžeta za 2012. godinu.

EVRO 102,6549 DINARA

BEOGRAD - Dinar je u sredu slabiji za 19 para, ili 0,2 odsto nego dan ranije. Zvanični srednji kurs 102,6549 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

NISMO DOŽIVELI KRAH

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da politika i Evropska unija (EU) i Kosovo nije doživela krah, a odlaganje statusa kandidata za članstvo u EU i trenutno lošu ekonomsku situaciju i krizu u Uniji posmatra kao epizodu jednog dugoročnog procesa.

POSLANIK VREDI 2,7 MILIONA DINARA

BEOGRAD - Političke stranke koje planiraju da izađu na naredne parlamentarne izbore dobile su dodatni motiv za što bolji rezultat, jer će jedno osvojeno poslaničko mesto omogućiti pokrivanje troškova izborne kampanje od oko 2,7 miliona dinara, proračun je nevladine organizacije Transparentnost Srbija.

AHTISARIJEV PLAN NEPRIHVATLJIV

BEOGRAD - Šef Pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv, između ostalog, i "zato što se u istoriji sveta nije desilo da jedna grupa građana, u ovom slučaju Srba, dobija manje od onog što ima".

KUPER: BLIZU SMO DOGOVORA

BRISEL - Evropski posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine Robert Kuper izjavio je niko neće primoravati Srbiju da prizna Kosovo ili da menja svoj Ustav i najavio nov sastanak dva tima u januaru s uverenjem da je dogovor veoma blizu.

ODBOR BEZ ZAKLJUČKA

BEOGRAD - Sednica parlamentarnog odbora za Kosovo i Metohiju večeras je, posle više od šest sati rasprave, završena bez usvajanja zaključaka, jer posle odlaska članova vladajuće većine nije bilo kvoruma za odlučivanje.