Nemačka štampa poredi američke izbore s beloruskim

M.L.

Da li se to dešava zaista u SAD ili - Belorusiji i dokle će utvrđivanje izbornih rezultata trajati?
(ilustracija, Frankfurter alemajne cajtung izražava veliko čuđenje zbog postizbornih događanja u Sjedinjenim Državama)

Ugledni nemački dnevnik Frankfurter alemajne cajtung ( Frankfurter Allgemeine Zeitung – FAZ) izražava veliko čuđenje zbog postizbornih događanja u Sjedinjenim Državama i postavlja pitanje da li se to dešava zaista u SAD ili - Belorusiji i dokle će utvrđivanje izbornih rezultata trajati.

Der špigl (Spiegel) izražava bojazan da o ishodu izbora neće odlučivati birači nego sudovi. A to nije fantazija jer, kako podseća ovaj list, tako je bilo na izborima 2000. kada je republikanac Džordž Buš (George Busch), prema presudi Vrhovnog suda SAD,  pobedio demokratu Ala Gora (Gore). List primećuje da su se pravnici već pripremali za takav scenario i da su demokrati već uputili pozive za sponzorske darove radi finansiranja sudskih procesa. A Tramp se već obratio sudu pokušavajući da zaustavi brojanje glasova u nekim američkim državama.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...