Lukašenko: korona virus-to je samo psihoza!

M.L.

Predsednik Belorusije preporučio sugrađanima da se, umesto da razmišljaju o zarazi, posvete prolećnim poljoprivrednim radovima
(MINSK - Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko nazvao je pandemiju koronavirusa Covid-19 koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija – psihozom, rekavši da će panika ugroziti ljude više od virusa. "Koronavirus je još jedna psihoza, koja će nekim ljudima biti od koristi, a drugima štetiti", rekao je Lukašenko)

Sa svojim bagatelisanjem korona virusa istrčalo je dosad mnoštvo naučnika i političara u svetu (pa i kod nas) ali takvih je bivalo sve manje sa širenjem pandemije. Sada je izgleda, kako javlja AFP, ostao samo jedan šef države koji to čini – Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije.

Za Lukašenka, činjenica da je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju "ne znači baš ništa. Ne smatram korona virus ni za šta drugo nego za psihozu", izjavio je on, kako prenosi nacionalna agencija BelTA, na jučerašnjoj proširenoj sednici vlade. "A takvih stvari preživeli smo dosad mnogo i znamo kako je to završilo".

On je preporučio sugrađanima da se, umesto da razmišljaju o zarazi, posvete prolećnim poljoprivrednim radovima.

"Ljudi rade na traktorima, niko od njih ne govori o virusu. Traktor i polje izlečiče svakoga", rekao je on.

U Belorusiji se i dalje igraju hokejaške utakmice i dobro su posećene. Pre neki dan počela je i prolećna sezone fudbalske lige.

U ovoj zemlji je dosad registrovano 86 zaraženih od korona virusa (29 ih je izlečeno). Postoje, ipak, glasovi u javnosti koji već nekoliko dana pritiskaju vladu da konačno nešto preduzme...


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...