Češka zatvara sasvim granice i uvodi vanredno stanje

M.L.

Prethodna dana broj registrovanih zaraženih od koronavorusa počeo je naglo da raste i dostigao danas 130
(foto, vojska i policija kontrolišu granični prelaz Makov/Bíla-Bumbálka između Slovačke i Češke)

Češka vlada objavila je danas da od ponedeljka zatvara granice i uvodi vanredno stanje u zemlji u narednh 30 dana. U Češku više do daljeg neće moći uđe nijedan stranac, osim ako ima odobren boravak od čeških vlasti na preko godinu dana. Česi, kao i stranci sa odobrenim boravkom na godinu i više dana, moći će da putuju izvan zemlje samo u retkim izuzecima.

Prethodna dva-tri dana broj registrovanih zaraženih od koronavorusa počeo je naglo da raste i dostigao danas 130. U susednoj Nemačkoj samo juče registrovano je 800 novih slučajeva bolesti.

Prilikom povratka u zemlju obavezan je karantin za sve koji su boravili ne samo u Kini i Italiji, nego i u Južnoj Koreji, Iranu, Španiji, Austriji, Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Danskoj, V.Britaniji i Švajcarskoj.

Zabranjuju se sva okupljanja radi sportski i drugih aktivnosti  preko 30 osoba na jednom mestu. Kafane i restorani zatvaraće se najkasnije u 20 sati. Trgovine i škole biće i dalje otvorene.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...