MMF će pomoći sa 50 milijardi dolara borbu protiv koronavirusa

M.L.

Pomoć će se uputiti siromašnim zemjama s nedovoljno razvijenim i opremljenim zdravstvenim ustanovama
(Bangkok, 05.03.2020 - zdravstveni radnici proveravaju temperaturu učenika uoči polaganja prijemnog ispita za srednje škole u Bangkoku, u okviru mera prevencije širenja korona virusa na Tajlandu)

Međunarodni monetarni fond (MMF) će izdvojiti 50 milijardi dolara za borbu protiv epidemije koronavirusa. Kako informiše portal bbc.com, ova pomoć će se uputiti siromašnim zemjama s nedovoljno razvijenim i opremljenim zdravstvenim ustanovama.

MMF je već upozorio da će ove godine rast globalne ekonomije biti, najverovatnije, najslabiji od svetske finansijske krize 2008. Direktorka fonda Kristalina Georgieva je, ipak, upozorila da je prerano ocenjivati ekonomske posledice ove epidemije.

"Globalni rast ove godine pašće duboko ispod sadašnjeg nivoa. Koliko duboko će pasti i koliko dugo će trajati posledice epidemije, zasad je teško predvideti", dodala je ona.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...