Bezbedan vazdušni saobraćaj

Izvor:   Fonet

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) u maju je sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju Srbije i utvrdila da ukupni nivo usaglašenosti tog sistema iznosi 94,7 odsto. (Postignut rezultat usaglašenosti predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine. Foto: Pixabay)

Na taj način smo svrstani među malobrojne države koje primenjuju najviši nivo mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Kao specijalizovana organizacija Ujedinjenih nacija, čija je uloga da kreira i modernizuje standarde i preporuke u međunarodnom vazduhoplovstvu, sa ciljem da se obezbedi bezbedan, efikasan i uređen razvoj vazduhoplovstva, ICAO ne pravi razlike između država, već ocenjuje nivo primene propisanih standarda.

Postignut rezultat usaglašenosti od 94,73 odsto predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine i potvrdu da je Direktorat proteklih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je provera na najkonkretniji način pokazala napredak celokupnog sistema obezbeđivanja i olakšica u vazduhoplovstvu Srbije i predanost u radu svih državnih organa i vazduhoplovnih subjekata nadležnih za oblast obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju.

U narednom periodu Direktorat civilnog vazduhoplovstva će, zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uložiti dodatne napore da svojim nadzorom pomogne vazduhoplovnoj industriji da održi visok nivo primene standarda obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...