Viz er najodrživija avio-kompanija

BM

Evropski niskobudžetni avioprevoznik Viz er (Wiz air) proglašen je za najodrživiju avio-kompaniju u Evropi na osnovu ocene firme Sustainalytics, saopšteno je danas. (foto: Wizz Air A320, wizzair.com)

Tom procenom rizika Sustainalytics meri kako kompanija proaktivno upravlja pitanjima zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja koja su najznačajnija za njeno poslovanje, a na osnovu strukturisane, objektivne i transparentne metodologije, procenjuje se sposobnost kompanije da umanji rizike i iskoristi prilike.

"Ne samo da ima najmanji ekološki otisak na kontinentu (po putniku na svaki pređeni kilometar), već je i ostao finansijski stabilan u protekla 24 meseca, dodao 30 novih aviona svojoj modernoj floti i postao prva avio-kompanija koja je vratila plate pilotskog i kabinskog osoblja na nivo pre pandemije, kao i zaposlio više od 1000 novih ljudi", navodi se u saopštenju.

Otvaranje 18 novih baza i uvođenje više od 300 novih linija u mrežu ovog avio-prevoznika potvrđuju da je poslovanje Viz era održivo i uspešno, što će pomoći da utrostruči svoju veličinu i do kraja ove decenije ima 20.000 zaposlenih i 500 aviona u svojoj floti, prenosi Fonet.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...