Viz er među najbezbednijim avio-kompanijama

BM

Viz er (Wizz Air), avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, svrstana je među 10 najbezbednijih avio-kompanija na svetu u 2022. godini, u izboru jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti Erlajnrejtings. (Foto: Wizz Air A321, wizzair.com)

Pri ocenjivanju 385 avio-prevoznika koje prati, Erlajnrejting donosi odluku na osnovu faktora kao što su podaci o incidentima u prethodne dve godine, podaci o nesrećama u prethodnih pet godina, rezultati revizija koje je sprovelo nadležno vazduhoplovno telo (ICAO), spiskovi zabrana letova i starost flote, navodi se u saopštenju.

Viz er ima jednu od najmlađih i najefikasnijih flota na svetu, čija je prosečna starost pet godina, a sastoji se od 149 aviona tipa Erbas A320, A321, A320neo i A321neo.

Na početku pandemije Viz er je među prvima uveo stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite putnika i posade, uz poštovanje najviših sanitarnih standarda i podršku fizičkoj distanci.

Pored toga, Viz er je bio među prvim evropskim avio-kompanijama koje su dodatno unapredile mere zaštite primenom politike obavezne vakcinacije protiv kovida ili redovnog antigenskog i PCR testiranja u posebnim slučajevima za sve posad, prenosi Fonet.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...