Er Srbija u julu prevezla 63 odsto više putnika nego u junu

BM

Kompanija Er Srbija prevezla je u julu ove godine 280.958 putnika, što je najviše od septembra 2019. godine i povećanje od 63 odsto u odnosu na ovogodišnji jun, saopštila je danas nacionalna avio-kompanija.

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija nastavlja da beleži rast sa 280.958 prevezenih putnika u julu 2021, što predstavlja najveći broj putnika od septembra 2019. godine i povećanje od 63 odsto u odnosu na jun tekuće godine. Od ukupnog broja putnika, njih 74.797 je prevezeno čarter letovima, što je najveći broj putnika u čarter saobraćaju od avgusta 2019. godine, dok je 206.161 prevezeno u redovnom saobraćaju sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, prenosi Fonet.

Pažljivo prateći promene u ograničenjima putovanja i tražnji, Er Srbija je tokom jula saobraćala do 41 destinacije u redovnom saobraćaju. Najpopularnije destinacije srpskog nacionalnog avio-prevoznika prethodnog meseca bile su Tivat, Podgorica, Pariz, Cirih, Njujork i Moskva.

„Drago nam je što se trend rasta nastavlja, uprkos okolnostima izazvanim pandemijom COVID-19. To je pokazatelj da smo doneli dobre poslovne odluke u pravom trenutku. Pratili smo tražnju i pojačavali kapacitete ka najpopularnijim destinacijama u našoj mreži kada god nam se ukazala prilika i tako omogućili putnicima još veći izbor tokom letnje sezone. Nastavićemo tako i u narednom periodu, sa ciljem da obezbedimo snažnu povezanost između gradova u regionu, Evropi, ali i celom svetu“, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

U maju 2021. godine, nacionalna avio-kompanija saobraćala je do 30 destinacija prevezavši više od 100.000 putnika, a već u junu je zabeležila rast od 68 odsto sa više od 170.000 putnika i saobraćajem do 38 destinacija.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...