Najbezbednije svetske avio-kompanije: Kvantas, Katar ervejs, Emirats....

ML

Ove avio-kompanije su izuzetne u avio-saobraćaju i vode u pogledu bezbednosti, inovacija i uvođenja novih letelica u saobraćaj
(foto, najbezbednija avio kompanija)

Australijski avio-prevoznik Kvantas (Quantas) je najbezbednija na svetu avio-kompanija. To je, kako prenosi AP, rezultat godišnjeg ocenjivanja servera Erlajnrejtingkom (AirlineRating.com) koje obuhvata 385 svetskih  aviokompanija, broj nezgoda, starost avio-flotile i školovanost pilota. Odmah iza Kvantasa na vrhu liste su Katar ervejs (Quatar Airways), Singapur erlajns (Singapore Airlines), Emirats (Emirates).

Šefovi ovog servera dodaju da je Kvantas u vazdužnom saobraćaju smatrana za najiskusniju avio kompaniju uopšte.

"Kvantas vodi u svakom poboljšanju u vazdušnom saobraćaju u proteklih 60 godina", ističe šef ovog portala Džefri Tomas (Geoofrey Thomas).

Među prvih deset nalaze se (ovim redom) još tajvanska EVA er, emiratski Etihad, Aljaska erlajns, hongkonški Kataj pasifik ervejs (Cathay Pacific Airways).

"Ove avio-kompanije su izuzetne u avio-saobraćaju i vode u pogledu bezbednosti, inovacija i uvođenja novih letelica u saobraćaj", navodi Tomas i dodaje da su "po pravilu razlike među prvih 20 male".

Izmedju desetog i dvadesetog mesta nalaze se:

11. Virdžin Ostrelija-Virdžin Atlantik (Virgin Australia – Virgin Atlantic)

12. Havaian erlajns (Hawaiian Airlines)

13. Sautvest erlajns (South Airlines)

14. Delta erlajns   (Air Lines)

15. Ameriken erlajns (American Airlines)

16. SAS

17. Finer (Finnair)

18. Lufthansa

19. KLM

20. Junajted erlajns (United Airlines)

Ovaj server je utvrdio i listu od deset najbezbednijih nisko-troškovnih kompanija. Na tom spisku se nalaze i glavne "jevtine" evropske kompanije – Rajaner (Raynair) i Vizer (Vizz Air).

Portal je ocenio takodje, koje avio-kompanije nude nadstandarni servis u vreme pandemije, na primer, u pogledu količine razumljivih i korisnih informacija na svojim sajtovima, fleksibilnosti u pogledu kupovine avio-karata, zaštitne opreme za putnike i posadu... Među tim kompanijama se nalaze: Er Baltik (Air Baltic), Er Nju (Air New) Zeland, KLM, Delta er lajns (Air Lines) i Emirati.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...