PUTIN POSLAO SIGNAL AMERIKANCIMA DA SE PREGOVARA O UKRAJINI?

ML

Američka agencija Blumberg, iz neimenovanih izvora, tvrdi da ruski predsednik nudi sporazum o okončanju rata u Ukrajini ali Kijev, navodno, to odbija, zvaničnici SAD nisu želeli da ovo potvrde a iz Kremlja demantuju bilo kakve ponude
(Vladimir Putin 26. januara održava sastanak sa studentima koji učestvuju u SVO. On je tokom govora rekao da se danas u zoni specijalne operacije nalazi više od 600 hiljada ljudi-ruskog vojnog osoblja na frontu dugom oko dve hiljade kilometara - izvor, https://sochi1.ru/text/world/2024/01/26/73167566/)

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je Sjedinjenim Američkim Državama indirektne signale da je spreman da pregovara o okončanju rata u Ukrajini. To je juče saopštila agencija Blumberg (Bloomberg), pozivajući se na dve visoke ruske ličnosti, bliske ruskom predsedniku. Prema izvorima Blumberga, Putin na ovaj način testira da li bi Amerikanci hteli da se pregovara o okončanju rata u Ukrajini. 

Prema ovim izvorima, Putin je, takođe, spreman da odustane od ruskog zahteva za neutralni status Ukrajine i od odbacivanja članstva Ukrajine u NATO. To bi, međutim, bilo po cenu priznanja ruske vlasti nad teritorijima koje sada kontroliše u Ukrajini. Ovaj zahtev, međutim, Kijev je navodno kategorički odbio.

Zvanične američke ličnosti nisu, međutim, potvrdile  agenciji Blumberg ove signale.

Ruski mediji prenose kako je Kremlj je demantovao izveštaj Blumberga da je Moskva poslala signale spremnosti za razgovore o Ukrajini koji su uključivali mogućnost odustajanja od zahteva za neutralnim statusom susedne zemlje.

„Ne, ovo je pogrešna poruka. To je apsolutno netačno“, rekao je Dmitrij Peskov, pres sekretar predsednika Rusije.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...