AUSTRIJA PRED KOLAPSOM - VIŠE IZBEGLICA NEGO U MIGRACIONOJ KRIZI

ML

Eksperti za bezbednost upozoravaju da je, posle višegodišnje pauze ponovo ojačao migracioni talas i da je još organizovaniji nego onaj ranije
(Ilustracija, Rekordan je broja izbeglica koje ulaze u Austriju 2022. godine, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner. Do kraja jula u Austriji je registrovano preko 40.000 tražilaca azila a prošle godine ih je do kraja jula bilo 14.000 – gotovo tri puta manje)

Austrija kolabira pod navalom migranata, upozorava dnevnik Kronen Cajtung (Zeintung). U prvih osam meseci ove godine azil je u ovoj zemlji zatražilo 56.149 lica. U taj broj nisu uključene izbeglice iz Ukrajine. U odnosu na prošlu godinu to je porast od čak 195 posto koji je viši nego čak 2015. tj u vreme velike migracione krize.

Centri za izbeglice, na primer, oni u Donjoj Austriji, su beznadežno prepunjeni. Čitav austrijski sistem azila je pred kolapsom. Najviše tražilaca azila je iz Indije, Pakistana, Maroka i Tunisa. Ali, niko od njih, kako piše ovaj list, nema nikakvih šansi da azil i dobije.

Do kraja godine se očekuje da migracioni talas bude još intenzivniji i da po broju migranata nadmaši onaj iz 2015. Eksperti za bezbednost upozoravaju da je, posle višegodišnje pauze ponovo ojačao migracioni talas i da je još organizovaniji nego onaj ranije. 

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...