ŠREDER: RUSIJA ŽELI DIPLOMATSKO REŠENJE KONFLIKTA U UKRAJINI

ML

On je, inače, u Moskvi, kako javlja agencija DPA, boravio prošle sedmice a tamo je, kako je rekao, bio na odmoru
(ilustracija, Bivši nemački predsednik u vreme otvorene i uspešne saradnje sa ruskim predsednikom)

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder (Schroder) sastao se u Moskvi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. On je posle tog razgvora izjavio da je rat sa Ukrajinom, istina, greška ruske vlade ali da se ne odriče prijateljstva s Putinom zbog rata sa Ukrajinom, dodajući da Moskva želi da se sukob reši diplomatskim putem.

On je, inače, u Moskvi, kako javlja agencija DPA, boravio prošle sedmice a tamo je, kako je rekao, bio na odmoru.

"Prvi uspeh je dogovor o žitu, koji se može postupno proširiti na primirje", dodao je on, pozivajući se na pregovore posrednika u konfliktu OUN i Turske.

"Istina je da ovaj rat smatram za grešku ruske vlade", ponovio je Šreder, smatran, inače, za Putinovog bliskog prijatelja, zbog čega je u Nemačkoj i svetu kritikovan. "Rat sam više puta osudio, to znate. Ali, zaista, da li bi lično distanciranje od Vladimira Putina nečemu doprinelo“, izjavio je on.

Prema kritičarima, Šreder se nije dovoljno distancirao i osudio Putina i na početku je odbijao da se povuče iz nadzornih odbora u nekoliko ruskih državnih energetskih kompanija. Između ostalog, on je bio angažovan u kompanijama Severni tok i Severni tok 2 i koncernu Rosnjeft. 

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...