Najnovije vesti

HAPŠENJE ZBOG ZLOUPOTREBE

KRALJEVO - Pedesettrogodišnji Obrad T. iz sela Vrba, kod Kraljeva, uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja, saopštila je kraljevačka policija.

PROTIVZAKONITA VLADINA UREDBA

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) podneće inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe Vlade Srbije o regulisanju saobraćaja na administrativnim prelazima Srbije i Kosova i Metohije.

ZAUSTAVITI ŠVERC

BEOGRAD - Generalni direktor kompanije Lukoil Srbija Aleksandar Panfilov rekao je da država mora da stane na put švercu i plasmanu goriva lošeg kvaliteta i da nađe način da se međunarodni teretni saobraćaj sa srpskih, ne preseli na puteve Rumunije i Bugarske.

REZULTATI IZBORA SU KONAČNI

MOSKVA - U ovom trenutku besmisleno je govoriti o poništavanju ili reviziji rezultata izbora za državnu Dumu, izjavio je danas premijer Rusije Vladimir Putin na sastanku Federalnog koordinacionog saveta Sveruskog narodnog fronta.

PREKINUTO BOGOSLUŽENJE

BEOGRAD - U iranskom gradu Ahvaz policija je prekinula bogosluženje na Božić u jednoj crkvi i na kratko uhapsila sveštenika, njegovu suprugu i predsednika parohije, objavila je Verska informativna agencija.

IZRUČENA ZBOG RATNIH ZLOČINA

SARAJEVO - Sjedinjene Američke Države su izručile Bosni i Hercegovini tridesetosmogodišnju Rasemu Handanović, optuženu da je kao pripadnik Armije BiH 1993. godine učestvovala u ubistvu 18 hrvatskih civila u selu Trusina.

FOND JEDAN OD STUBOVA VLADE

NIŠ - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je danas u Nišu, posle sednice Upravnog odbora Fonda za razvoj, da je uveren da će fond naredne godine biti jedan od stubova vlade, kako bi se pomogla naša privreda, pre svega mala i srednja preduzeća.

INKUBATOR ZA KRALJEVAČKE BEBE

KRALJEVO - Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu danas je dobio inkubator za porodilište koji je, u okviru humanitarne akcije "Bitka za bebe", donirala firma "Misako" iz Beograda.

RASPRAVA O PRAVOSUDNIM ZAKONIMA

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o setu pravosudnih zakona, čijim izmenama će biće obezbeđeno preciziranje nadležnosti vezanih za predlaganja i raspodelu budžetskih sredstava između Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca i Ministarstva pravde.

JOVOVIĆ KREĆE NA JUŽNI POL

ČAČAK - Poznati srpski alpinista Dragan Jovović krenuće 1. januara u ekspediciju na najjužniju tačku planete, Južni pol, i to na stogodišnjicu njegovog osvajanja od strane Roalda Amundsena, što se poklapa i sa 110 godina planinarstva u Srbiji.