Najnovije vesti

EU NEMA FAVORITE NA IZBORIMA

NOVI SAD - Jako je važno da smo došli do trenutka u evropskim integracijama Srbije kada više nije važno ko pobeđuje na izborima, rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

FILMU "AVR" NAGRADA FIPRESCI

BEOGRAD - Žiri kritike Fipresci Srbije je danas nagradu za najbolji film na ovogodišnjem 40. FEST dodelio filmu "Avr" finskog reditelja Akija Kaurismakija.

PRODATO VIŠE OD 100.000 KARATA

BEOGRAD - Ovogodišnji 40. jubilarni FEST je premašio brojku od 100.000 gledalaca, jer je ove godine prodato oko 102.000 karata, izjavio je danas direktor direkcije FEST Miloš Paramentić.

TADIĆ NA PROMOCIJI NOVOG FIATA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić posetiće u utorak 6.marta izložbeni prostor FIAT na 82. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, gde će biti promovisan novi model Fiat 500L, koji će se proizvoditi u Kragujevcu.

KACIN U PRIŠTINI

PRIŠTINA - Potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin boraviće danas i sutra u dvodnevnoj poseti u Prištini.

NBS:ŽALBA SAVETU ZA ŠTAMPU

BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da će podneti žalbu Komisiji Saveta za štampu za žalbe, zbog serije tekstova u dnevnom listu Press, za koje smatra da su tendeciozni i zlonamerni.

ŠEST ILEGALACA NA BATROVCIMA

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci danas je sprečen pokušaj šest Avganistanaca da ilegalno pređu državnu granicu, saopštila je Uprava carina.

GRUPA "MLADOST JE TEMELJ OBNOVI"

PLANDIŠTE - Članovi Srpskog pokreta obnove (SPO) u Plandištu formiraju grupu građana "Mladost je temelj obnovi" sa kojom će nastupiti na sledećim lokalnim izborima, ukoliko SPO ostane u Preokretu, izjavio je danas Aleksandar Malevski, koji tvrdi da je sa funkcije predsednika Opštinskog odbora istupio iz stranke.

DAČIĆ U KAZAHSTANU

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće sutra u radnoj poseti Kazahstanu.

ODBROJAVA OLIMPIJSKI SAT

BEOGRAD - Od velikog je značaja da Srbija na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu ostvari što bolji rezultat, izjavio je danas predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, koji očekuje da će na tom takmičenju srpski sportisti osvojiti 100. olimpijsku medalju.