Najnovije vesti

KONKURS ZA PRIJEM POLICAJACA

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem tri klase od ukupno 460 polaznika u Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, piše Politika.

BORBA PROTIV ABORTUSA

BEOGRAD - Država planira da oformi savet koji će se boriti za smanjenje broja abortusa, jer u Srbiji svake godine oko 200.000 žena prekine trudnoću, najavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

MUP: NEMA MESTA PANICI

BEOGRAD - Pomoćnik direktora policije Ivan Ristić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, posle napada u Ankari i Berlinu, preduzelo određene mere u očuvanju bezbednosti svih građana i zaštite imovine i da nema razloga za strah i nema mesta panici.

UHAPŠENI POREKLOM SA KOSOVA

BERLIN - Dvojica braće starosti 28 i 31 godinu, poreklom sa Kosova, uhapšeni su rano jutros u zapadnom nemačkom gradu Duisburg pod sumnjom da su planirali napad na tržni centar Centro u susednom Oberhausenu, prenosi DPA.

SPREČENI NAPADI

MELBURN - Australijska policija sprečila je teroristički napad planiran za Božić u centru Melburna nakon više racija u kojima je uhapšeno sedam osoba, preneo je RSE.

ZABRINUTOST ZBOG POSTAVLJENJA

BEOGRAD - Inicijativa mladih za ljudska prava izrazila je danas duboku zabrinutost zbog postavljenja Miše Vacića na javnu funkciju, na mesto savetnika direktora u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

SRBIJA U TROUGLU

NIŠ - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić održao je večeras predavanje na Pravnom fakultetu u Nišu i u razgovoru sa studentima ocenio da Srbija poseban partnerski odnos sa Rusijom treba da neguje kao komparativnu prednost, ali da je njena sudbina da bude u strateškom trouglu Zapada, Istoka i jugoistoka.

POZIV VULINU

PRIŠTINA - Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, ministar za povratak Dalibor Jevtić i doskorašnji ministar lokalne samouprave Ljubomir Marić saopštili su danas da bi Aleksandar Vulin, ukoliko nije nalogodavac antisrpskog prevrata na Kosovu, trebalo iz Pokreta socijalista da isključi aktere razbijanja srpskog nacionalnog jedinstva.

NEMA NEJEDINSTVA SRBA NA KOSOVU

LESKOVAC - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas u Leskovcu da je Srbima na Kosovu i Metohiji potrebna sloga i samo sloga, a ne licemerje i dodao da "ne prihvata tezu" da na Kosovu postoji nejedinstvo među Srbima.

RASPRAVA O 27 TAČAKA

BEOGRAD - Pošto su poslanici tri sata utvrđivali dnevni red, Skupština Srbije je počela večeras sednicu po utvrđenom dnevnom redu u 27 tačaka, ministarka Ana Brnabić je predstavila set od 13 zakona, pa je sednica prekinuta i nastaviće se u petak.