Najnovije vesti

USPEŠNA AKCIJA SOLIDARNOSTI

BEOGRAD - Izvršni odbor Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Upravni odbor Fondacije NUNS za pomoć novinarima danas izjavljuju zahvalnost pojedincima i kolektivima koji su učestvovali u akciji solidarnosti s koleginicom Mirjanom Kalinić.

MANJE IZBEGLICA U NEMAČKOJ

BERLIN - Prošle godine u Nemačku je ušlo oko 280.000 izbeglica, preneo je AP, podsećajući da je 2015. godine u tu zemlju ušlo više od 890.000 migranata.

SAOPŠTITI PODATKE O "SAVAMALI"

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić doneo je rešenje kojim je naložio Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da učini dostupnim javnosti informacije o slučaju Savamala, saopšteno je danas iz kancelarije Poverenika.

NOVI DOKAZI PROTIV HARADINAJA

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije proširilo je optužbe protiv jednog od bivših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja, javlja N1 i dodaje da je odluka doneta jer je to Tužilaštvo došlo do novih dokaza.

KURDI PREUZELI ODGOVORNOST

ISTANBUL - Kurdska organizacija Sokolovi slobode Kurdistana danas je preuzela odgovornost za bombaški napad u kojem su 5. januara u Izmiru poginuli policajac i sudski službenik.

TAČI: ZLOUPOTREBA INTERPOLA

PRIŠTINA - Srpska zloupotreba Interpolovog sistema, koja je dovela do hapšenja u Francuskoj lidera Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, je skandalozna, ocenili su u zajedničkom saopštenju predsednik Kosova Hašim Tači i američki kongresmen Eliot Engel, navode danas prištinski mediji.

VUČIĆ SA INDIJSKIM ZVANIČNIKOM

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mumbaiju sa glavnim ministrom države Maharastra Devendrom Fadnavisom, sa kojim je razgovarao o boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede, ali i privlačenju većeg broja indijskih investitora u Srbiju, saopšteno je iz Vlade.

INTERPOL NIJE DEO UN

PRIŠTINA - Portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik izjavio je, povodom hapšenja u Francuskoj lidera Alijanse za nezavisno Kosovo i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, na osnovu srpske poternice, da je Interpol nezavisna organizacija, koja nije deo UN, navode danas prištinski mediji.

OBAMA: AMERIKA JE BOLJE MESTO

ČIKAGO - Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je zemlja "bolje, snažnije mesto" nego što je to bila kada je on preuzeo dužnost 2008. godine, naglašavajući preokretanje recesije, prihvatanje ključnog programa zdravstvene zaštite i legalizaciju gej brakova, kao ostvarenja koja su američki građani osvojili tokom njegovog mandata.

ZABRINUTOST ZBOG MIGRANATA

STRAZBUR - Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland je u pismu premijeru Slovenije Miru Ceraru izrazio zabrinutost zbog predloženih izmena uslova za ulazak i proterivanje migranata i tražioca azila u Sloveniji.