Najnovije vesti

BERNAR KAZNEV NOVI PREMIJER

PARIZ - Manuel Vals podneo je jutros ostavku francuskom predsedniku Fransoa Olandu, a za novog premijera imenovan je dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

POZIV INVESTITORIMA

BEOGRAD - Srbija je, sa dobrim iskustvima, koja je imala sa azerbejdžanskim kompanijama, otvorena za investitore iz te zemlje, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

MALA MERA PRAVDE

BEOGRAD - Srbija je jedina u Evropi donela zakon kojim se jevrejskim opštinama vraća imovina žrtava holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, što je hrabar potez, i sada je bitno da se on primeni u praksi, ocenili su učesnici današnje konferencije održane na tu temu.

PITANJA POSLANIKA

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas su na početku sednice postavljali pitanja premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i ministrima, a zatim je nastavljena rasprava o Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu, u kojoj učestvuje i Vučić.

OSUMNJIČEN ZA PLJAČKE

BEOGRAD - Policija je uhapsila D.K. (1994), zbog sumnje da je od juna do septembra opljačkao više pošta i banaka na području Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

VUČIĆ: STIŽEM NA MATINE

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije završili su prvi dan rasprave o predlogu budžeta za 2017. godinu u načelu, a sutra se sednica nastavlja u 10 sati kada će u parlament ponovo doći, kako je najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

VUČIĆ: ČUDAN ARANŽMAN

BEOGRAD - Para preko ovih 7,3 odsto za Vojvodinu iz budžeta nema, mogli smo taj novac bolje da iskoristimo, ali nisam ja taj koji može da menja istorijske okolnosti, rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić.

KOMPANIJE POBEDNICE

BEOGRAD - Kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Eurobank Srbija, GSK, Delta Holding, Maxi supermarketi i KPMG dobitnici su nagrada za korporativno volontiranje, koje dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje.

JOVANOVIĆ: MERA ŽRTVE

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću na dobro uradjenom poslu kada je reč o budžetu za 2017. godinu, ali ga je pitao koja Vlada Srbije će realizovati taj budžet - ko che biti premijer, a ko parlamentarna većina.

KOJA VLADA STOJI IZA BUDŽETA?

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je budžet za 2017. godinu bolji od svih budžeta od 2008. godine do danas, ali je dodao da poslanici LDP neće za njega glasati, jer se ne zna koja će Vlada naredne godine stajati iza tih ekonomskih parametara.