Najnovije vesti

BESPLATNE POSETE MUZEJIMA

BEOGRAD - Za stanovnike beogradske opštine Stari grad tokom decembra biće organizovane besplatne stručno vođene posete Muzeju nauke i tehnike i Etnografskom muzeju, saopštila je danas opštinska uprava Starog grada.

FARBALI, PA OPRALI KRST

BEOGRAD - Opštinski odbor Nove stranke Vračar saopštio je danas da je farbanje Vozarevog krsta samo jedan u nizu primera uništavanja vračarskih i beogradskih ulica koje sprovodi vlast Srpske napredne stranke (SNS).

NEZADOVOLJSTVO ZBOG PRESUDE

PATRA - Amerikanka Džil Henderson je izjavila da današnja osuđujuća presuda petorici Srba i Britancu srpskog porekla ne predstavlja "pravdu za ubistvo" njenog sina Bakarija, koji je izgubio život na grčkom ostrvu Zakintosu u julu prošle godine.

LSV: NE PROVOCIRAJTE SUSEDE

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas vlast u Srbiji, pre svih pojedine ministre u Vladi, da prestanu sa provokatorskim izjavama i politikom sukoba u regionu.

NISU POKRENUTE KOSOVSKE TRUPE

SEVERNA MITROVICA - Na putu ka Severnoj Mitrovici nalaze se konvoj policijskih oklopnih kamiona za razbijanje demonstracija i specijalne jedinice kontrolišu saobraćaj, prenosi KoSSev pozIvajući se na nezvanićčne izvore i prenosi da je KFOR potvrdio da nisu pokrenute kosovske trupe.

KLAIPEDA OMLADINSKA PRESTONICA

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević priredio je danas prijem za predstavnike grada Klaipede, koji je izabran za Omladinsku prestonicu Evrope za 2021. godinu, kao i predstavnike još tri grada koji su se našli u finalnom krugu izbora za tu prestižnu titulu.

15 GODINA SARADNJE RAS I JICA

BEOGRAD - Razvojna agencija Srbije (RAS) i Japanska agencija za međunarodnu situaciju (JICA) obeležile su danas, regionalnim skupom, 15 godina saradnje kroz mentorstva za mala i srednja preduzeća i preduzetnike.

ŠTULIĆ: TITO BIO VELIKI ČOVEK

BEOGRAD - Tito je bio veliki čovek, ono što je on napravio s istim kvalitetom ljudi, ovi neće moći nikad, rekao je legendarni frontmen grupe Azra Branimir Štulić DŽoni u intervjuu od 22 minute u kojem je govorio o politici, autorskim pravima i praćenju preko interneta i time prekinuo dugogodišnju šutnju i sklanjanje iz balkanskih medija.

ZAVRŠNA FAZA KONCESIJE

BEOGRAD - Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević izjavio je danas, posle učešća na skupu direktora najuspešnijih aerodroma u regionu održanom u Tivtu, da je beogradski aerodrom u završnoj fazi vrlo uspešne koncesije.

BEZ DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam potpisali su danas Ugovor između Vlade Srbije i Vlade Izraela o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbegavanja plaćanja poreza na dohodak.