Najnovije vesti

KOPERNIKUS IMA 200.000 KORISNIKA

BEOGRAD - Telekom Srbija saopštio je danas da ukupan broj korisnika multimedije i interneta kompanije Kopernikus Technology iznosi više od 200.000 korisnika i da su informacije kojima se spekuliše u javnosti zastarele i ne odgovaraju trenutnom činjeničnom stanju na tržištu.

VRAĆANJE TRAMVAJSKE LINIJE JEDAN

BEOGRAD - Beograd će narednih godina ponovo dobiti tramvajsku liniju broj jedan koja će saobraćati od Slavije do Kalemegdana, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

POLA MILIONA EVRA ZA BALKAN

SARAJEBO - Projekat razvoja i promocije turizma Veća za regionalnu saradnju (RCC) koji finansira Evropska unija dodelio je danas u Sarajevu prvih 12 od 30 i više grantova, ukupne vrednosti od 548.000 evra.

PODRŠKA ZA FILM OLEGA NOVAKOVIĆA

BEOGRAD - Filmski fondovi Bugarske i Nemačke i Filmski centar Srbije odlučili su da finansijski podrže projekat novog filma reditelja Olega Novkovića "Živi čovek", saopštio je danas Filmski centar Srbije.

KOSTIĆ: POPULISTIČKA PAPAZJANIJA

BEOGRAD - Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je, na otvaranju međunarodne konferencije "Ljudska prava u 21. veku", da u današnjoj "populističkoj papazjaniji" po celom svetu ljudska prava počinju da predstavljaju problem.

MEDICINSKE SESTRE IDU U KONOBARE

ZAGREB - Hrvatsku je od ulaska u EU napustilo 1.000 medicinskih sestara a hronično ih nedostaje od osam do 12.000, što je uticalo da pojedine bolnice smanje broj kreveta, javio je HRT.

UHAPŠENA SUDIJA ZBOG MITA

BEOGRAD - Sudija Osnovnog suda u Lazarevcu S. S. (59) uhapšena je zbog sumnje da je primila mito, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

SKOK BEZ APLAUZA

MOSTAR - Dan kada je srušen Stari most u Mostaru obeležen je danas na tradicionalan način, u 10:16 začula se sirena s kule, deca mostarskih škola s mosta su bacila sveće u Neretvu, a skakač je skočio skok bez aplauza.

POŠTOVATI USTAV I ZAKONE SRBIJE

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) upozorila je danas predsednika države Aleksandra Vučića, pred njegov odlazak u Pariz na obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, da ga Ustav obavezuje na to da je Kosovo neotuđiv deo Srbije i da je bilo kakva ideja o razgraničenju ili prihvatanju nezavisnosti pokrajine neprihvatljiva.

NISMO MI VITLALI PIŠTOLJIMA

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je jedina stranka koju su konstantno napadale kriminalne strukture nastale i razvijane "tokom vladavine stranaka čije tekovine baštini današnja vlast" i da nikada nisu služili kao servis klanovskim ratovima i vitlali pištoljima u javnom delovanju.