Najnovije vesti

OD DOBRA PRAVE ZLO OD ZLA DOBRO

SARAJEVO - Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović rekao je danas u Sarajevu da treba afirmisati antifašizam u svim državama ivše Jugoslavije koji je u temeljima ujedinjene Evrope i najbolji način da se završe ratovi i zaustave revizionističko prekrajanje istorije i falsifikovanje vrednosti savremenih demokratskih društava.

OSUĐENI ZBOG TUČE NA ZAKINTOSU

PATRA - Grčki sud je danas petorici Srba i Britancu srpskog porekla izrekao kazne od pet do 15 godina zatvora, zbog učešća u tuči u kojoj je dvadesetdvogodišnji Amerikanac Bakari Henderson izgubio život, u julu 2017. na Zakintosu.

KRŠI SE PRAVO NA INFORMISANJE

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije najoštrije su osudili nametanje takse od 100 odsto na štampu iz Srbije koju je uvela Priština, zbog čega srpski štampani mediji danas nisu stigli do čitalaca na Kosovu i Metohiji.

NADA SE OTVARANJU VIŠE POGLAVLJA

BEOGRAD - Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je izrazila očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti više pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, uključujući i ona u vezi sa ekonomijom.

OBJAVA TRGOVINSKOG RATA

MOSKVA - Odluka Prištine da poveća carine za srpske proizvode predstavlja objavu „trgovinskog rata“ Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

SRBIJA DA SE SPREMI ZA TEŠKU BORBU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom izjave premijera Kosova Ramuša Haradinaja da će carine na srpsku robu smanjiti kada Srbija prizna nezavisnost Kosova, da Beograd mora da se spremi na dugu i tešku borbu, jer nezavisnost priznati neće.

ODMAH OKONČATI PROVOKACIJE

BRISEL - Maja Kocijančič, porparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, pozvala je danas lidere Srbije i Kosova da odmah okončaju provokacije i da se fokusiraju na završetak procesa normalizacije odnosa, bez preduslova.

RUGLO SRBIJE

GRAČANICA - U kontejnerskom naselju na Padalištu u Gračanici oko petnaestak porodica zimu dočekuje bez ogreva, a stanare tog naselja muči i najezda bubašvaba.

VUČIĆ: TRUPE SE KREĆU KA SEVERU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobio informacije da je primećen pokret "albanskih trupa" iz kosovskih baza Belvedere i Vrelo ka severu Kosova.

OBRAZOVANJE OPET DISKRIMINISANO

BEOGRAD - Zakonom o budžetu Srbije za 2019. godinu predviđeno je povećanje plata prosvetarima od devet odsto umesto obećanih 14,67 odsto, rečeno je danas na konferenciji za novinare četiri reprezentativna sindikata prosvete.