Najnovije vesti

VLAST ŽELI KONTROLU

BEOGRAD - Sklonost svake vlasti je da pravi farsu od nezavisnih institucija i da ih stavi pod kontrolu, samo je intenzitet različit, rečeno je danas na Okruglom stolu "Nezavisna i regulatorna tela - zašto moraju da budu nezavisna?"

BIH DOBILA POZIV NATO

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina dobila je i formalni poziv da dostavi svoj prvi Nacionalni godišnji program (ANP), čime bi se aktivirao Akcioni plan za članstvo u NATO, potvrđeno je portalu Vijesti.ba

SLOGA: NE USTUPATI ELEKTROPREVOZ

BEOGRAD - Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije se protive nameri da se javni elektroprevoz u Beogradu - tramvaji i trolejbusi, ustupe privatnom sektoru, jer bi to značilo kompletnu privatizaciju GSP Beograd.

USKORO NACRT O POREKLU IMOVINE

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je Zakon o poreklu imovine u završnoj fazi i da očekuje javnu raspravu u narednih par meseci.

"BEOGRAD NA VODI" NUDI STANOVE

BEOGRAD - Kompanija "Beograd na vodi" (Belgrade Waterfront) organizovaće specijalan prodajni dan 10. decembra, od 10 do 18 sati, kada će zainteresovanim kupcima ponuditi poseban izbor stanova u zgradama BW Aurora i BW Arcadia.

SARADNJA SRBIJE I GRUZIJE

BEOGRAD - Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Gruzijom, koje je predvodila predsednica Dubravka Filipovski, zahvalila je danas delegaciji parlamenta Gruzije na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i glasanju protiv članstva Kosova u UNESKO i Interpolu.

DOKUMENTA UKIDAJU CARINE

PRIŠTINA - Ministar trgovine i industrije Kosova Endrit Šalja rekao je Al Džaziri da će Kosovo ukinuti carinske sankcije BiH i Srbiji ukoliko te zemlje priznaju kosovska dokumenta.

RADNIK PAO SA KROVA

B3EOGRAD - Radnik firme Lever inženjeringa poginuo je jutros tokom obavljanja radova na investicionom održavanju ravnog dela krova Istorijskog arhiva Beograda, kada je pao sa visine od osam metara u svetlarnik na prvom spratu i preminuo na licu mesta, saopšteno je iz gradske uprave.

UMEREN STAV PREMA KOSOVU

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas ambasadoru Južne Koreje Čoe Hjong-čanu na "umerenom stavu Seula" u odnosu na pitanje Kosova i Metohije i poteza Prištine koji se tiču pokušaja članstva u međunarodnim organizacijama, uz nadu da će se takav stav zadržati.

ALIMPIĆU NAGRADA OEBS

BEOGRAD - Upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici Aleksandar Alimpić dobitnik je nagrade misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) "Ličnost godine", kojom se odaje priznanje pojedincima, čiji rad odražava posvećenost ciljevima za koje se OEBS zalaže.