Najnovije vesti

SADNJA DRVEĆA NA TRGU REPUBLIKE

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da rekonstrukcija Trga republike teče po planu i da predstoji sadnja drveća i popločavanje.

U DRESU NE MOŽE U ŠKOLU

NOVI SAD - Novosadskim osnovnim i srednjim školama Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u obrazovnim ustanovama uputiće preporuku da se učenicima zabrani unošenje navijačkih rekvizita i odeće sa simbolima klubova.

APSOLUTNO RAZUMEM ANU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da apsolutno razume reakciju premijerke Ane Brnabić i njenu razočaranost izveštajem Evropske komisije.

VERUJEM U BUDUĆNOST SRBIJE

BEOGRAD - Premijer Luksemburga Gzavije Batel izjavio je večeras, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da veruje u evropsku budućnost Srbije, koja je važna za mir u Evropi, i istakao da bi sporazum sa Prištinom bio dobar za napredovanje na evropskom putu.

RUSKI ČLAN UNMIK PREBAČEN NA VMA

BEOGRAD - Ruski član misije Ujedinjenih nacija Mihail Krasnoščekov, koji je povređen u akciji pripadnika ROSU u Zubinom Potoku, prebačen je večeras na Vojnomedicinsku akademiju, rečeno je Sputnjiku u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu.

MAFIJA NEMA NI ZA METKE

KARAKAS - Ekonomska kriza u Venecueli je toloko teška da ni kriminalci nemaju novaca da kupe metke, a teško pronalaze i stvari koje vredi ukrasti, prenosi AP.

UREDBA O CARINSKIM POVLASTICAMA

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o carinskim povlasticama, kojom se usaglašava zakonodavstvo Srbije i Evropske unije u oblasti carinskog sistema.

DELO: SEME POSEJAO HARADINAJ

LJUBLJANA - Slovenački list Dnevnik ocenio je da je seme incidenta, koji se dogodio pre dva dana na severu Kosova i Metohije, posejao kosovski premijer Ramuš Haradinaj započinjanjem carinskog rata sa Srbijom i BiH, uz "prećutnu podršku međunarodnih aktera".

IZMENE U ZAKONU O IZVRŠENJU

BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas na okruglom stolu povodom Nacrta izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju da su njime obuhvaćene veoma važne teme kao što je načelo sazmere, a velike novine predstoje i uvođenjem e – aukcije i elektronske oglasne table.

PROIZVEDENO 7 MILIONA FRIŽIDERA

VALJEVO - Fabrika "Gorenje" u Valjevu od početka rada 2006. godine do danas proizvela je sedam miliona frižidera, koje je plasirala na tržišta Srbije i širom sveta, a sedmomilioniti frižider, proizveden ove nedelje, svečano je uručen dugogodišnjoj radnici fabrike u Valjevu Slavici Ristivojević.