Najnovije vesti

BOJKOT IZBORA NIJE REŠENJE

BEOGRAD - Zvaničnik Stejt departmenta Metju Palmer tražio je od predstavnika opozicije da učestvuju na narednim izborima, piše u četvrtak list "Danas" pozivajući se na nezvanične diplomatske izvore.

POKLIČ KOJI UNIŠTAVA HRVATSKU

BEOGRAD - Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da povici "Ubij, ubij Srbina" i linčevi kao u Supetru nisu opasnost samo za Srbe, već i za Hrvatsku i da će joj "na kraju doći glave".

AKCIJA "ČELIČNI PRSTEN" NA SEVERU

PRIŠTINA - Kosovska policija je pokrenula operaciju za hapšenje krijumčara na severu Kosova nakon incidenta u Leposaviću kada je lokalni Srbin iz Zubinog Potoka pucao u pravcu policije i pokušao da pregazi pripadnike policijske patrole koji su ga zaustavili, piše Zeri.

RAST INEVSTICIJA NA ZAPADNOM BALKANU

NJUJORK - Region Zapadnog Balkana prošle godine zabeležio je rast stranih direktnih investicija, uprkos negativnom trendu u celom svetu, a Srbija, koja ima najveći priliv stranih direktnih investicija u regionu, zabeležila je rast od 44 odsto, pokazuje izveštaj Konferencije UN o trgovini i razvoju (UNCTAD).

NA LEČENJU TRI OSOBE

LESKOVAC - U leskovačkoj bolnici nalaze se tri osobe na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, izjavio je danas direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević.

OSUMNJIČENI PREDAT POLICIJI RS

BANJALUKA - Benedi Đukanović, osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, koji se predao sarajevskoj policiji nalazi se pod nadzorom MUP Republike Srpske, javila je danas RTRS.

DSS NEĆE BITI FAVORIT AMBASADA

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da ne razume zašto srpski političari odlaze u strane ambasade, kao i da nije dobio poziv za sastanak sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom, ali i da jeste da ne bi otišao.

UHAPŠENA DVA HOLANĐANINA

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave granične policije, uhapsili su državljane Holandije M.M. (47) i S.A. (47) kod kojih su pronašli oko 25 kilograma ekstazija, saopštio je danas MUP.

NETAČNE TVRDNJE UDRUŽENJA LAĐARA

BEOGRAD - Tvrdnje predstavnika Udruženja profesionalnih lađara Srbije u vezi sa bezbednošću plovidbe i zastarelim bezbednosnim procedurama netačne su, paušalne i nepotrebno uzbunjuju javnost, saopštilo je danas Ministartsvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

DRAGOCENA SVEDOČANSTVA

BEOGRAD - Jugoslovenski ambasador u Rimu tokom NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore i autor knjige "Moj rat protiv rata" Miodrag Lekić izjavio je večeras da je motiv za pisanje ove knjige, u kojoj je prezentovano sve što se dešavalo u Rimu tokom NATO bombardovanja, bio da doprinese istini i dodao da veruje da će ona doprineti odmotavanju crne kutije tog rata.