Najnovije vesti

SLOBODNA ZONA U CELOJ SRBIJI

BEOGRAD - Ne postoji sistemska borba protiv korupcije, nego se ona isključivo koristi u medijski propagandne svrhe, kako bi se povećao rejting vladajuće stranke, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovc u Slobodnoj zoni, najavljujući širenje zone po celoj Srbiji.

RADOJIČIĆ S DECOM IZ PRIHVATILIŠTA

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević danas su povodom obeležavanja Svetskog dana porodice, obišli Prihvatilište za decu, gde su održane tradicionalne "Igre bez granica".

RAZMATRANJE MEĐUNARODNIH UGOVORA

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije završili su danas objedinjenu načelnu raspravu o setu zakona iz oblasti pravosuđa, među kojima su i izmene i dopune Krivičnog zakonika i počeli razmatranje više međunarodnih ugovora i sporazuma.

RASVETLITI SUDBINU NESTALIH

PRIŠTINA - Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je danas na sastanku sa predstavnicima Udruženja nestalih da neće biti sporazuma između Kosova i Srbije bez rasvetljavanja sudbine nestalih lica.

OD DANAS JEFTINIJI POZIVI I SMS

ZAGREB - Na snagu je stupila odredba Evropske komisije o novim ograničenjima cena za sve međunarodne pozive i poruke, tako da će građani Hrvatske od danas minut poziva prema drugim zemljama EU plaćati najviše kunu i 76 lipa (oko 25 centi), a SMS najviše 55 lipa, prenosi HRT.

UDRUŽENJA: OSUDA VREĐANJA NOVINARA

BEOGRAD - Novinarska i medijska udruženja osudila su danas uvrede i omalovažavanje kojem je bila izložena novinarska ekipa portala Far i pozvala rukovodstvo Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine da što pre utvrdi odgovornost za uvrede koje su upućene novinarima i javno se izvini redakciji Far.

GUBITAK ZA ČITAVU KULTURNU SCENU

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici glumca Mihaila Miše Janketića.

RENOVIRANI CENTAR OAZA GOLUBINCI

BEOGRAD - Renovirani Dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju "Oaza Golubinci" Udruženja "Živimo zajedno" otvoren je danas, saopštila je kompanija Japan Tobacco International.

DUNJA MIJATOVIĆ NIJE U PRAVU

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da u izmenama i dopunama Krivičnog zakonika postoji mogućnost uslovnog otpusta u zakonom propisanim slučajevima i da komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović svesno ili nesvesno obmanjuje građane Srbije.

ZADRŽATI I POJAČATI SARADNJU

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa trgovinskim komesarom za Evropu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Endrjuom Mičelom o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa i načinima za povećanje obima robne razmene između dve zemlje.