Najnovije vesti

POLITIČKI TRIK

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je ostavka premijera Kosova Ramuša Haradinaja politički trik, kojim želi da dobije još veću popularnost, ali da bi Srbija na to trebalo da reaguje "smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije".

MATEMATIČARI ZA ISTORIJU

BEOGRAD - Na 60. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO) koja se od 10.07. do 22.07. održava u Velikoj Britaniji, matematička ekipa Srbije je postigla najveći uspeh u istoriji svojih učešća, saopšteno je iz Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

PROBLEMI ĆE BITI REŠENI

BELA PALANKA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas u kampu "Koridora Srbije" u Beloj Palanci, završni sastanak u okviru svog boravka na istočnom kraku Koridora 10, sa izvođačima radova i drugim učesnicima na projektu izgradnje ove deonice.

ARSENAL NA TAVANU

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su J. Ž. (1985) iz okoline Kule, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija.

VUČIĆ:VIŠE VERUJEM TRAMPU

BEOGRAD - Mnogo više verujem američkom predsedniku Donaldu Trampu, njegovim ljudima i sekretaru za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu, "nego mnogim ljudima u Stejt dipartmentu", izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

NEMA USLOVA ZA DIJALOG

KRAGUJEVAC - Potpredsednik Narodne stranke (NS), bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravko Ponoš izjavio je sinoć u Kragujevcu da "ovakva Skupština Srbije, u ovom sazivu svakako nije mesto za dijalog", dodajući da se postavlja i pitanje između koga bi se vodio dijalog.

ZAŠTITIĆEMO SRBE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas kosovskim Srbima da i u sadašnjoj situaciji i događajima koji će uslediti mogu da računaju na podršku svoje države, koja će ih zaštititi.

DAČIĆ SA AMBASADORIMA

BEOGRAD - Pod predsedavanjem Republike Srbije, u Njujorku je juče održan sastanak ambasadora država članica UN iz Istočno-evropske regionalne grupe (IEG) kojem je prisustvovao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

DALJE ODLAGANJE DIJALOGA

BEOGRAD - Zapadne sile će u naredna dva ili tri meseca sve snažnije pokušati svoju oštricu da usmere ka Srbiji i nastave žestok pritisak, predvideo je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

POLITIĆKI TRIK

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je ostavka premijera Kosova Ramuša Haradinaja politički trik, kojim želi da dobije još veću popularnost, ali da bi Srbija na to trebalo da reaguje "smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije".