Najnovije vesti

BOJKOT DA BI SE NEŠTO PROMENILO

BEOGRAD - Politikolog Boban Stojanović ocenio je da su protesti najveća stvar koja se dogodila i da su, uz najavu bojkota, uticali na odlaganje vanrednih izbora.

VOJNIK NA LEČENJU U NEMAČKOJ

ZAGREB - Dvojica povređenih pripadnika 10. HRVCON u misiji podrške miru (Resolute Support) u Avganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspešno se oporavljaju od posledica napada koji se dogodio 24. jula ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH), navodeći da je teže ranjeni vojnik na rehabilitaciji u Nemačkoj.

LGBTIQ ZAJEDNICA RAZOČARANA

PODGORICA - Licimerno je da političke partije koje se retorički zalažu za zaštitu ljudskih prava zarad svojih partikularnih interesa uskraćuju tra prava jednoj od najdiskriminisanijih grupa u crnogorskom društvu, saopštio je Centar za građansko obrazovanje (CGO) razočaran što u nije usvojen Predlog Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.

POSLANICI ROBUJU PREDRASUDAMA

PODGORICA - Poslanici crnogorske Skupštine trebalo je da pokažu određen stepen demokratičnosti i da ne robuju predrasudama u vezi sa usvajanje zakona o istopolnim brakovima, ocenila je direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava u tom resoru Blanka Radošević Marović.

ZA DVE GODINE AUTOPUTEM DO ČAČKA

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da će 18. avgusta biti pušten u saobraćaj autoput od Obrenovca do Čačka, a na jesen i istočni krak Koridora 10.

GORI 30.000 KVADRATNIH KILOMETARA

MOSKVA - Šumski požar je zahvatio prostor veći od 30.000 kvadratnih kiometara u Sibiru i na ruskom Dalekom istoku, na području do kojeg vatrogasci ne mogu da stignu, saopštile su danas ruske vlasti.

NESIGURNO I NEPREDVIDIVO

PRIŠTINA - Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ocenio je da sukob Kosova sa Srbijom utiče na investitore da o Kosovu imaju utisak kao nesigurnom i nepredvidovom prostoru, navode danas prištinski mediji.

VELT: RUSIJA ŽELI BAZU U RS

BON - Vojni savez NATO računa pre svega na Albaniju, Kosovo i Hrvatsku, a Rusija se koncentriše na Srbiju i RS i želi vojnu bazu RS, a opcija razmene teritorija koja bi dovela do podele BiH i dalje postoji, piše nemački Velt (Die Welt).

DRUŠTVO SE VALJA U KORUPCIJI

BEOGRAD - Vlast je bila krhka i zavisna od zadovoljenja interesa mnogih partnera i njihovih finansijera, zato smo godinama imali vrlo neefikasnu borbu protiv korupcije, ocenio je programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

ZAHTEV ZA OSLOBAĐANJE MORINE

PRIŠTINA - Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri zatražio je od Severne Makedonije da pusti na slobodu bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova Tomora Morinu, koji je uhapšen na osnovu srpske poternice, piše danas Epoka e Re.