Najnovije vesti

BOJKOT JE EFIKASAN VID BORBE

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je da je bojkot rada gradskog parlamenta u ovom trenutku jedini efikasan način borbe, a da će se opozicija sa građanima i strukovnim udruženjima boriti da vlast bude što pre smenjena.

FABRIKE ZA JEFTINU RADNU SNAGU

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas da se prestane sa subvencioniranjem radnih mesta za jeftinu radnu snagu i postavila pitanje predstavnicima aktuelne vlasti da li fabrike rade samo kada se oni fotografišu na otvaranju, navodeći da je Srbija u junu imala pad prerađivačke industrije od 7,7 odsto.

KURTI: SPREMNI SMO ZA IZBORE

BEOGRAD - Pokret Samooporedeljenje spreman ja za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i nikad za njih nije bio zainteresovaniji nego sada, izjavio je za list "Danas" pčelnik Samopredeljenja Aljbin Kurti.

"VRABAC" VOZI OD 1. SEPTEMBRA

BEOGRAD - Beogradski "vrabac servis" koji će električnim vozilima besplatno prevoziti putnike u pešačkoj zoni u centru Beograda startovaće od 1. septembra, piše današnji "Blic".

OD TAKSI PROFITIRAO REGION

BEOGRAD - Za osam meseci, koliko su na snazi takse koje su vlasti u Prištini uvele na robu iz centralne Srbije, plasirano je za 260 miliona manje robe nego u istom periodu prošle godine, pišu današnje "Večernje novosti".

DOVOLJNO ELEMENATA ZA IZJAVU O BIH

BANJALUKA - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na osnovu prikupljenih podataka hrvatskih obaveštajnih struktura, imala dovoljno elemenata za tvrdnju da je BiH "pod kontrolom militantnog islama" i da "BiH upravljaju ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama".

SMANJENE KAMATNE STOPE

VAŠINGTON - Federalne rezerve snizile su danas kamatne stope prvi put od ekonomske krize 2008. godine, a kao razlog za taj potez navele su zabrinutost u pogledu globalne ekonomije i usporene američke inflacije.

DOKAZ DEMOKRATIJE

BEOGRAD - Razgovori vlasti i opozicije jasan su dokaz demokratije, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović i istakao da je SNS spremna da se u parlamentu razgovara i o izbornim pravilima, obuci biračkih odbora i svim temama koje su bile pomenute i na skupu na Fakultetu političkih nauka (FPN).

OPOZICIJA TREBA DA BUDE JEDINSTVENA

PRIŠTINA - Poslanik Skupštine Kosova Iljir Deda izjavio je da opozicija treba da bude jedinstvena na predstojećim izborima i da izađe sa jednom zajedničkom listom, preneo je večeras RTK.

PAHOR: EU TETOŠI HRVATSKU

LJUBLJANA - Slovenački predsednik Borut Pahor je ponovo na društvenim mrežama objavio svoj stav o graničnom sporu s Hrvatskom i prvi put optužio Evropsku uniju da "tetoši" Hrvatsku kao "razmaženo dete", umesto da kao Slovenija insistra na obostranoj implementaciji arbitražne presude.