Najnovije vesti

POZDRAV POLITIČARA NOGAMA

ZANZIBAR - Predsednik Tanzanije Džon Magufuli je u Zanzibaru pozdravio opozicionog političara u toj zemlji Malima Seifa Šarifa Hamada tako što su nogama simulirali rukovanje kako bi izbegli moguću zarazu korona virusom.

TV POZIV ZLOČINCA NA LINČ

PODGORICA - Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao je na ubistvo i linč predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, u programu beogradske TV s nacionalnom frekvencijom, upozorila je Demokratska partija socijalista i ocenila da je žalosno da organi u Srbiji, pre svih regulatorna tela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje.

SVI TESTIRANI NEGATIVNI

BEOGRAD - U Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od covida-19, a danas do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 46 osoba koje su boravile na području prenosa korona virusa ili su imale simptome infekcije disajnih puteva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

KOSOVO U ĆORSOKAKU

PRIŠTINA - Kosovo je ušlo u veliki politički ćorsokak i ukoliko ne ukine odluku o taksi na robu iz Srbije i BiH u narednih 48 sati ulazimo u veliku i opasnu političku igru u kojoj se može dogoditi i pad kosovske vlade, ocenio za politički analitičar iz Prištine Fatmir Šeholi.

NE POSTOJI VELIKI DOGOVOR

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je kao netačne tvrdnje novinara i analitičara Tima Džude koji je ranije danas rekao da postoje užurbani napori za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

ČITAKU SE POVLAČI

VAŠINGTON - Kosovska ambasadorka u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku saopštila je danas da će se povući sa funkcije ambasadorke Kosova u SAD i da sebi neće dozvoliti da postane topovska hrana u borbi između Vlade Kosova i Predsedništva Kosova.

TORNADO USMRTIO 19 OSOBA

NEŠVIL - U naletu tornada koji je danas pogodio američku saveznu državu Tenesi život je izgubilo najmanje 19 osoba, a u glavnom gradu Nešvilu srušeno je četdesetak kuća, saopštila je portparolka spasilačke službe Megi Hanan.

HRVAT ZA 15 MINUTA SRBIN

SARAJEVO - Kandidat za ministra privrede kantona Sarajeva iz reda srpskog naroda je Draško Jeličić, rekao je mandatar nove kantonalne Vlade Mario Nenadić.

SUTRA RASPISIVANJE LOKALNIH IZBORA

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisaće sutra izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji, najavljeno je iz parlamenta.

JANŠA MANDATAR

LJUBLJANA - Slovenački parlament danas je potvrdio Janeza Janšu za mandatara nove koalicione vlade u koju ulaze četiri stranke koje su prošle sedmice potpisale koalicioni sporazum o saradnji.