Najnovije vesti

MEDIJI DA PRENOSE NASTAVNE SADRŽAJE

PODGORICA - Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je danas da je odluka o obustavi nastave doneta u interesu očuvanja zdravlja učenika i zaposlenih u prosveti, njihovih porodica i svih građana i da će pozvati medije da partnerski sa Vladom prenesu đacima nastavne sadržaje.

RAZREŠITI ŠARČEVIĆA

BEOGRAD - Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je danas razrešenje Mladena Šarčevića sa funkcije ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog "neodgovornog ponašanja i licemernog odnosa" tokom epidemije korona virusa.

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je posle sednice Štaba za vanredne situacije, izjavio da nema razloga za paniku, ali ima za oprez.

PROGLAŠENA LISTA POKS

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas listu "Za kraljevinu Srbiju - Pokret obnove kraljevine Srbije - Monarhistički front - Žika Gojković" za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 26. april.

VUČIĆ: NIJE ISKLJUČENO VANREDNO STANJE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog korona virusa, ali da treba znati da to onda podrazumeva "najteže moguće mere i potpunu izolaciju".

ZATVORENE KANCELARIJE

BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih stručnjaka, a radi zaštite od širenja korona virusa, otkazao sva planirana okupljanja u okviru kampanje za bojkot predstojećih izbora, kao i sednicu Glavnog odbora koja je bila zakazana za subotu.

U TOKU DEZINFEKCIJA AUTOBUSA

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da svakog jutra svi autobusi javnog prevoza koji izlaze na trasu prolaze kroz temeljitu dezinfekciju.

DVA SLUČAJA ŠIRENJA PANIKE

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da nije bilo slučajeva da je policija morala da interveniše zbog osoba koje ne žele da odu u karantin zbog korona virusa, kao i da je policija postupila u dva slučaja zbog širenja panike na društvenim mrežama.

NEMA IZVOZA OSNOVNIH NAMIRNICA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti sprečen izvoz osnovnih životnih namirnica u narednih 30 dana i da se od danas ne mogu izvoziti dezinfekciona sredstva.

ODLOŽITI IZBORE

BEOGRAD - Pokret "Jedan od pet miliona" danas je, imajući u vidu rizike po javno zdravlje usled širenja korona, zatražio od nadležnh organa da odlože republičke i lokalne izbore, zakazane za 26. april, za najmanje dve nedelje do mesec dana.