Najnovije vesti

SITUACIJA NEPREDVIDIVA

ZAGREB - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je danas da preduzete mere daju određene rezultate, ali da situacija nije predvidiva kada je reč o širenju korona virusa.

ZA SADA BEZ CELODNEVNE ZABRANE

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, ako mu struka kaže da je to neophodno, uvesti policijski čas 24 sata i tada se neće ići u prodavnice, ali je istakao da je to poslednja mera, koju je sprovesti ako situacija bude alarmantna.

OTPISANI DUGOVI BOLNICAMA

LONDON - Vlada Velike Britanija odlučila je da bolnicama u zemlji otpiše 13,4 milijardi funti dugova, kako bi im omogućila da oslobode sve resurse i iskoriste ih za borbu protiv virusa korona.

AKO BUDEMO ODGOVORNI, POBEDIĆEMO

BEOGRAD - Kada bismo se od danas svi ponašali odgovorno, savesno i ne bismo dozvolili da sa nas pređe infekcija, posle 14-15 dana ne bismo imali nijednog novoobolelog od ove infekcije, izjavila je večeras zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Darija Kisić Tepavčević.

DVA MILIONA MASKI ZA BIH

SARAJEVO - Vlada Malezije će poslati dva miliona zaštitnih maski Bosni i Hercegovini, navedeno je u noti koju je ambasada Malezije u Sarajevu uputila Ministarstvu spoljnih poslova i Koordinacionom telu BiH za zaštitu i spasavanje.

OBEZBEDITI SLOBODU INFORMISANJA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne zna šta se dogodilo u slučaju novinarke Ane Lalić, niti će da se meša u taj slučaj i utiče na nezavisnost tužilastva, dodajući da smatra da treba obezbediti potpunu slobodu informisanja, jer je lakše odbarniti se od lažnih vesti radom i trudom, nego na bilo koji represivan način.

U SVETU MILION OBOLELIH

BEOGRAD - Broj obolelih od korona virusa dostigao je večeras milion ljudi, objavljeno je na sajtu "worldmeters".

NA KOSOVU 126 OBOLELIH

PRIŠTINA - Potvrđen je još jedan slučaj zaraze korona virusom na Kosovu, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 126, saopšteno je danas iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

PISMO DODIKA BEZ KOMENTARA

PODGORICA - Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je danas Anteni M da ima mnogo važnijih poslova i da pismo člana Predsedništva BiH Milorada Dodika nije među prioritetima, a da u ovoj fazi ne zaslužuje bilo kakav komentar, uz opasku da odgovor tim povodom treba tražiti u Sarajevu.

VRHUNAC ZA 15 DANA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da za Srbiju sledi najteži udar u narednih 15 dana i tada se očekuje da će biti vrhunac krize, pa je važno da se sada čuvamo.