Najnovije vesti

U FONDU SOLIDARNOSTI 500 MILIONA

BANJALUKA - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik očekuje da će Fond solidarnosti imati minimalni budžet od 500 miliona komercijalnih maraka, delom iz budžeta Republike Srpske, delom sa drugih javnih računa.

RASTE PODRŠKA KURTIJU

PRŠTINA - Vlada Aljbina Kurtija postavila je novi politički standard za 52 dana vladanja, snižavajući plate za sebe, uklanjajući privilegije, otpuštajući neprofesionalne izvršne odbore, otkazajući koruptivne ugovore, istakla je potpredsednica Skupštine Kosova Arberie Nagavci i rekla da su to razlozi za napade i klevete na Pokret samoopredeljenje.

NAJVIŠE OBOLELIH U BEOGRADU

BEOGRAD - Od 659 slučajeva virusa korona u Srbiji, najviše ih je, 289, u Beogradu, a slede Valjevo sa 47 i Ćuprija sa 41 obolelim, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

NAREDBA TRAMPA DŽENERAL MOTORSU

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp naredio je kompaniji Dženeral motors da počne da proizvodi respiratore za obolele od korona virusa, pozivajući se na zakon o odbrambenoj proizvodnji, prenosi Glas Amerike.

GLOBALNI PAD 20 DO 30 ODSTO

MADRID - Broj stranih turista ove godine će na globalnom nivou biti manji za 20 do 30 odsto, zbog pandemije novog koronavirusa, pokazale su najnovije prognoze Svetske turističke organizacije (UNWTO).

OVO NIJE ATAK NA SLOBODU

BANJALUKA - Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je cilj uvođenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj (RS) efikasnije odlučivanje u novonastalim okolnostima i pooštravanje mera kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

POLITIZOVANJE KORONE

BEOGRAD - Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke (SNS) danas u saopštenju apeluje na "Đilasov SzS da prestane sa politizovanjem virusa korona, i svih mera koje su donete u borbi protiv ove pošasti".

OVO NISU HOTELI

NIŠ - Vojska Srbije je započela sa radovima na prilagođavanju Hale Čair i drugih prostora u Nišu za potrebe poljske bolnice, gde će biti smeštena lica obolela i inficirana korona virusom, ali sa blažim simptomima, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

POTVRĐENO 659 SLUČAJEVA

BEOGRAD - U Srbiji je u protekla 24 časa registrovan 131 novooboleli od korona virusa, tako da je sada ukupno 659 zaraženih, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ukazujući da su preminule još dve osobe, tako da je ukupan broj umrlih 10.

RESPIRATORI POTREBNIJI SRBIJI

PODGORICA - Predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Milutin Simović ponovio je danas da je situacija u vezi sa pandemijom korona virusa u Crnoj Gori manje rizična od stanja u Srbiji i da je zato preče da respiratorima, koje su vlasti Srbije namerile da doniraju našoj Crnoj Gori, budu spašeni životi građana Srbije.