Najnovije vesti

FAŠISTI RUŠE NOĆU

MOSTAR - Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (NOR) Mostar upozorilo je da su na Partizanskom spomen groblju u Mostaru ovih dana uništene brojne spomen ploče poginulim antifašistima.

STROŽE MERE U MOSKVI

MOSKVA - U Moskvi će od 13. do 19. aprila biti uvedene brojne dodatne zabrane i ograničenja, kao i režim propusnica, napisao je danas na svom blogu gradonačelnik glavnog grada Sergej Sobjanin, prenosi Itar tas.

TOČILI PIĆE U VREME EPIDEMIJE

NOVI SAD - Državljani Severne Makedonije M.J. (1975) i A.J. (1992) sa boravištem u Temerinu, uhapšeni su zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštila je danas Policijska uprava Novi Sad.

GEBREJSUS: OPREZNO SA MERAMA

ŽENEVA - Prerano ukidanje restriktivnih mera i socijalne distance moglo bi da dovede do smrtosnosnog oporavka kovida-19, upozorio je danas direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejsus.

PRVI SLUČAJ KORONE U KFOR

PRIŠTINA - Prvi slučaj korona virusa potvrđen je danas kod pripadnika Kfora na Kosovu, saopštila je ta međunarodna mirovna misija.

DŽONSON SE OPORAVLJA OD KORONE

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson ustao je iz kreveta i kratko se prošetao, oporavljajući se od korona virusa, saopšteno je večeras iz Dauning strita.

SB: PAD EKONOMIJE BIH ZA 1,9 ODSTO

SARAJEVO - Svetska banka u ovoj godini očekuje pad ekonomije Bosne i Hercegovine (BIH) od 1,9 odsto, zbog negativnom uticaja pandemije korona virusa, navodi se u najnovijem izveštaju te međunarodne finansijske organizacije.

U BORU 26 NOVOZARAŽENIH

BOR - U Boru je potvrđeno 26 novih slučajeva zaraze korona virusom, izjavio je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

SVE VIŠE UMRLIH U BRITANIJI

LONDON - Epidemija virusa korona u Velikoj Britaniji sve više uzima maha i danas je registrovano 980 smrtnih slučajeva, 99 više nego juče, kao i 5.195 novoobolelih, što je 851 više nego prethodnog dana.

MERE VLADE SAČUVALE PENZIONERE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da je, upravo zahvaljujući merama Vlada, u ukupnom broju obolelih i preminulih od korona virusa Srbija ima znatno manji broj penzionera u odnosu na druge zemlje.