Bi-Bi-Si otpušta 450 ljudi u okviru modernizacije

M. L.

To je posledica preorijentacije u razvoju sa tradicionalnih na digitalne medije, glasi zvanično objašnjenje
(ilustracija BBC London)

Britanska medijska kompanija Bi-Bi-Si (BBC) saopštila je da planira da u okviru "modernizacije" otpusti ove godine oko 450 zaposlenih u redakcijama informativnih programa. Kako javlja AP, otpuštanje se tiče i poznatih lica i glasova iz televizijskih i radio-programa.

Iako je Bi-Bi-Si jedna od najcenjenijih svetskih medijskih kompanija, i primer drugima, njeni šefovi sada tvrde da ona "mora reagovati na promene" u medijskom svetu i pre svega, "sprečiti dupliranje" u informativnom programu.

Naglasak će ubuduće biti na razvoju digitalnih medija, umesto na  tradicionalnim, kao što su radio i televizija. A upravo u tim tradicionalnim medijima, koji odlaze u drugi plan, BiBiSi je i stvorila svetski renome.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...