Ukradeni lični podaci 30 hiljada zaposlenih u Fejsbuku!

M. L.

Ti podaci su ukradeni iz auta jednog od zaposlenih u kompaniji
(Portparol tvrdi da nisu ukradeni podaci korisnika ove mreže)

Fejsbuk, kako se pokazuje, ne može da se pohvali ne samo čuvanjem ličnih podataka svojih korisnika nego čak ni svojih zaposlenih. Kako javlja Blumberg, prošlog meseca ukradeni su lični podaci o čak 30 hiljada ljudi,  sadašnjih i ranijih članova personala firme, iz automobila jednog od zaposlenih.

Iz auta je nestalo nekoliko diskova s nešifriranim podacima o zaposlenima 2018. - njihova imena i plate, brojevi računa i podaci o socijalnom osiguranju. O korisnicima mreže na ukradenim diskovima, kako je ovim povodom istakao portparol Fejsbuka, nije bilo nikakvih podataka.

Prema istrazi policije, krađa nije bila ciljana, tojest lopov nije prethodno znao ništa o tome šta će naći u automobilu. Dotični zaposleni u firmi, iz čijeg auta su nestali ovi diskovi, radio je u odeljenju Fejsbuka za plate i nikako nije smeo da ove diskove iznosi izvan firme.

Policija zasad bezuspešno traga o kradljivcu diskova.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...