Naftašima nagrada za najbolji iskorak u volontiranju

BM

NIS – jedna od društveno najodgovornijih domaćih kompanija, koja izuzetno veliku pažnju posvećuje filantropskim aktivnostima, kao i razvoju volonterizma kod zaposlenih dobitnik je Nacionalne nagrade za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“

NIS je dobitnik Nacionalne nagrade za volontiranje u kategoriji „Iskorak godine“ koju tradicionalno dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.

Ovo priznanje pripalo je NIS-u za istaknuti volonterski doprinos koji je realizovan kroz kompanijski konkurs pod nazivom „Ulepšaj! Poduči! Obraduj“. NIS je izabrao pet najboljih akcija koje su osmilili zaposleni, a takođe ih i realizovali, uređujući  prostorije vrtića u Sefkerinu, dvorište Udruženja za lica sa smetnjama u razvoju „Altruist“ u Žablju, ogradu Škole „Milan Petrović“ u Novom Sadu, prisustvovali radionici u udruženju za lica sa Daunovim sindromom u kafeu „Zvuci srca“ u Beogradu i ulepšali prostorije OŠ „Rade Drainac“ u Beogradu. Volonterima iz naftne kompanije posebno je bilo dragoceno vreme koje su posvetili druženju sa decom i omladinom iz ovih ustanova, kao i iz humanitarne organizacije „Dečije srce“.

Realizacija konkursa „Ulepšaj! Poduči! Obraduj!“ je samo deo volonterskih projekata koje su zaposleni NIS-a realizovali ove godine ulažući vreme, znanje i trud za dobrobit zajednice. Akcijama korporativnog volonterizma, NIS motiviše svoje zaposlene, podstiče ih na angažovanje i razvija osećaj zajedništva omogućavajući im da se uključe u aktivnosti koje doprinose ostvarivanju širih društvenih ciljeva.

Svečana dodela Nacionalne nagrade za volontiranje organizovana je u okviru međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju - CSR forumu, a nagradu je u ime NIS-a primila Milena Spasić, direktor Sektora za društveno odgovorno poslovanje. Ostali dobitnici nagrada su Coca Cola HBC Srbija za strateški pristup korporativnom volonterizmu, udruženje IDC Srbija za najbolju kratkoročnu akciju i udruženje „Čepom do osmeha“ za najbolju dugoročnu akciju. Tamara Klarić i Bogdan Stevanović iz NURDOR-a su dobitnici nagrade za volontere godine, Centar za pozitivan razvoj dece i omladine CEPOR-a, nagrade za volontiranje od strane udruženja, javnih ustanova i institucija, a kompanija „Bosis“ nagrade za podsticaj inicijative u lokalnoj zajednici.

nis

NIS u skladu sa titulom jedne od društveno najodgovornijih domaćih kompanija, izuzetno veliku pažnju posvećuje filantropskim aktivnostima, kao i razvoju volonterizma kod zaposlenih. To dokazuje činjenica da je 2018. godine formalno osnovan „Klub volontera NIS-a“ koji okuplja više od 450  zaposlenih koji se uključuju u planiranje, osmišljavanje i realizaciju volonterskih akcija. Do sada su realizovane brojne akcije sa fokusom na pomoć socijalno ugroženim kategorijama, deci i omladini, uređenje prostora u dečijim bolnicama, kao i zaštiti životne sredine. Jedna od najmasovnijih akcija koja je realizovana je pružanje podrške aktivnostima Nurdora u akciji „Pruži korak“ u kojoj je učestvovalo više od 300 zaposlenih NIS-a iz čitave Srbije, a čiji cilj je bio prikupljanje sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...