СЛИКЕ ИЗ ДОНБАСА (2): Споменик женама Донбаса

М. Зарковић

”Овде ће захвални потомци подићи споменик женама Донбаса, које су учествовале у радном подвигу обнављања рудника угља разрушених за време Другог светског рата и постизања предратног нивоа производње угља”
(илустрација, Споменик у центру Доњецка, испред зграде у којој се до 2014. налазило украјинско Министарство угља)

Споменик са овим натписом стоји у најстрожем центру Доњецка, испред зграде у којој се до 2014. налазило украјинско Министарство угља (за разлику од осталих украјинских министарстава, ово је било измештено у Доњецк, јер је ту био убедљиво највећи и најважнији центар свих рударских делатности, а поготово вађења угља).

donbas-2-sponekik-s

Oвај натпис говори и о положају жена у донбаском, па и руском друштву

Поред важности рударства за цео Донбас, овај натпис говори и о положају жена у донбаском, па и руском друштву. Док на Западу целу Русију доживљавају као заосталу и шовинистичку, овај споменик, али и многи други показатељи, показује оно што је савршено јасно и на први поглед, тј. непосредним додиром са било којом руском средином, а то је да женски пол тамо ужива сва права и поштовање, до чега се дошло лакше и здравије него на поменутом Западу.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...