RUSKA ARMIJA UVELA U RAT U UKRAJINI NAJNOVIJE TENKOVE T-14 ARMATA

ML

Ove tenkove ruski vojnici zasad koriste samo za gađanje ukrajinskih položaja a ne i za direktne napade
(ilustracija Tenk Armata T-14 na paradi povodom Dana pobede, 9. maja 2015. u Moskvi)

Ruska armije započela je da u ratu u Ukrajini koristi svoje najnovije tenkove T-14 Armata, koje je dosad samo predstavljala na velesajamskim manifestacijama i defileima na moskovskom Crvenom trgu.

Ove tenkove, međutim, kako je saopštila državna agencija RIA, ruski vojnici zasad koriste samo za gađanje ukrajinskih položaja a ne i za direktne napade. Nije saopšteno koliko je ovih tenkova sada angažovano u Ukrajini. Kako se navodi, ovi tenkovi su opremljeni dodatnom zaštitom bokova od protivtenkovske municije. Posade tenkova su od kraja prošle godine dosad prošle kroz odgovarajuću obuku na vojnim poligonima na teritoriji na istoku Ukrajine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...