BERLIN NEMA NIŠTA PROTIV DA POLJSKA ISPORUČI "LEOPARDE" UKRAJINI

ML

Nemački kancelar Olaf Šolc je dosad kategorički odbijao isporuke tenkove Kijevu a tu "nemačku poziciju je označio kao neprihvatljivu poljski premijer Mateuš Moravjeck
(Gnoien, 23.01.2023 - prvi od tri kontingenta sa protivvazdušnim raketama patriot krenuo je iz Nemačke ka Poljskoj, gde će, na jugu te zemlje, biti razmeštene)

Ukoliko bi Poljska isporučila tenkove leopard (nemačke prozvodnje) Ukrajini - Berlin ne bi imao ništa protiv toga, izjavila je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok (Baerbock) francuskoj tv-stanici LCI. Nemački kancelar Olaf Šolc je, inače, dosad kategorički odbijao isporuke tenkove Kijevu.

nem-tenk-leoprad-poljska-s

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je francuskom TV kanalu LCI u nedelju da Poljska nije zvanično tražila odobrenje Berlina da prosledi neke od svojih tenkova leopard nemačke proizvodnje, ali je dodala: „da se od nas traži, ne bismo stajali na putu“

Nemački ministar odbrane Boris Pistorius je pre toga televiziji ARD izjavio da očekuje da će odluka o tome biti "brzo doneta, ma kakva bila".

Poljski premijer Mateuš Moravjecki (Mateusz Morawiecki) je ovim povodom izjavio nacionalnoj agenciji PAP da je "Poljska spremna da Ukrajini isporuči tenkove leopard i bez saglasnosti Berlina", a nemačku poziciju o ovome je označio za "neprihvatljivu".


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...