U ratu u Ukrajini do sada ukupno ubijeno ili ranjeno oko 200 hiljada vojnika

ML

Ovu procenu je teško zasad proveriti u nezavisnim izvorima ali je to do sada najviša američka procena iz vojnih krugova žrtava u ovom sukobu koji traje već skoro devet meseci.
(Mykolaiv, 11.11.2022 - posledice granatiranja grada Mikolajev u Ukrajini)

Rusija je u ratu u Ukrajini dosad izgubila oko 100 hiljada vojnika. Toliko gubitaka ima, dosad verovatno i Ukrajina.

Tu procenu izneo je danas u javnosti, kako prenosi AP, američki general-predsedavajući u zboru načelnika štaba Mark Milej (Miley).

Ovu procenu je teško zasad proveriti u nezavisnim izvorima ali je to do sada najviša američka procena iz vojnih krugova žrtava u ovom sukobu koji traje već skoro devet meseci.

General Milej je primetio da s obzirom da je zima na pragu povećan je prostor za pregovaranje pa je zato sve više moguće da nijedna pd strana neće dobiti rat.

"Treba obe strane da da priznaju da je vojnu pobedu u ovom sukobu u pravom smislu te reči verovatno nemoguće postići i da se treba okrenuti drugim sredstvima. Nudi se mogućnost pregovaranja o miru. Tu šansu treba iskoristiti", istakao je Milej.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenskij (Volodomyr Zelenskyj) je još pre oko pola godine proglasio dekretom zabranu direktnih pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Prema njegovom savetniku Mihajlu (Mychajlo) Podoljaku, pregovori će biti mogući kada tek onda kada ruska vojska napusti ukrajinsku teritoriju.

Ova izjava generala Mileja usledila je ubrzo pošto je otpočela velika bitka za zapadnu obalu Dnjepra, zajedno s Hersonom, dosad možda najvažnija u ovom sukobu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...