UKRAJINSKA VLADA NAJAVILA „MALU PRIVATIZACIJU“ OD IDUĆEG MESECA

ML

U prvom redu, građanima će se ponuditi neiskorišćene radionice, hale i slični objekti
(ilustracija, karpatsko selo Mikuličin u Ukrajini)

Od prvog septembra u Ukrajini će početi da se sprovodi široka privatizacija. U prvom redu, građanima će se ponuditi neiskorišćene radionice, hale i slični objekti. To je danas, kako javlja AFP, najavio na severu ukrajinske vlade premijer Denis Šmihal (Denys Šmyhal)

"Mala privatizacija, naročito u unutrašnjsti u selima i manjim gradovima gde ljudi znaju za godinama nekorišćene objekte, treba da omogući njihov otkup za pravednu cenu kao i početak rada u njima", izjavio je Šmihal i dodao da se privatizacija odnosi, naročito na poljoprivredu.

Privatizacija, kako je najavio, treba da se sprovede što pre i da se procedura za to skrati, sa dosadašnjih 100, na 25 dana. Zahtevi će se moći podnositi i elektronskim putem.

Istovremeno s privatizacijom, pokrenuće se i dotacioni programi koji treba da motivišu preduzeća i ljude za otvaranje što većeg broja radnih mesta.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...