Najnovije vesti

NEĆEMO ŽURITI SA TANJUGOM

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Nino Brajović izjavio je danas za N1 da Tanjug nije ugašen, već da je, kao pravno lice, i dalje upisan u Agenciji za privredne registre (APR) i ocenio da se Agencija trenutno sama finansira na tržištu, ali da se neće žuriti sa donošenjem konačnog rešenja za to preduzeće.

ĐURIĆ PONOVO VD DIREKTOR

BEOGRAD - Vlada Srbije ponovo je imenovala Marka Đurića za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na period od tri meseca, objavljeno je u Službenom glasniku.

FOND ZA AGRAR

BEOGRAD - Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Igor Salak izjavio je danas da se DS zalaže za osnaživanje domaćih poljoprivrednih proizvođača kroz osnivanje Fonda za razvoj agrara i povećanje poljoprivrednih subvencija.

RAST PRIVREDA EVROZONE

LONDON - Zemlje evrozone na kraju 2016. zabeležile su najbrži rast od maja 2011. godine, saopštila je danas Finansijsko analitička firma IHS Markit, prenosi AP.

POBEDNIK U PRVOM KRUGU

BEOGRAD - Ako bi se kandidovao za predsednika Srbije, lider Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić pobedio bi u prvom krugu sa 55 odsto glasova, pokazuje najnovije istraživanje agencije Faktor plus, prenosi Informer.

UHAPŠENA PETORICA

ISTANBUL - Turska policija uhapsila je petoricu osumnjičenih za povezanost sa napadom na noćni klub u Istanbulu u kome je u novogodišnjoj noći ubijeno 39 ljudi, prenela je danas agencija AP pozivajući se na lokalne medije.

IZBORI POTREBNI SAMO VUČIĆU

BEOGRAD - I Saša Janković i Vuk Jeremić imaju potencijal za pobedu na predsedničkim izborima, ali samo ukoliko bi jedan od njih bio zajednički kandidat, a drugi ga podržao, rekao je Blicu predsednik Srbije Boris Tadić.

ZVAO SAMO DULIĆ

BEOGRAD - Nenamensko trošenje se nikada i nigde ne isplati, a svako ko troši javni dinar zna da će jednoga dana doći na red za reviziju i moraće da nam pokaže kako je gazdovao javnim sredstvima, izjavio je za Politiku državni revizor Radoslav Sretenović.

PODRŽATI ONOG SA NAJVEĆIM ŠANSAMA

BEOGRAD - Ukoliko želimo da se u Srbiji stvari promene nabolje, onda je najsmislenije podržati onoga ko ima najveće šanse da pobedi na izborima, izjavio je Kuriru predsednik Centra za međunarodnu politiku i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić, koji u javnosti figurira kao jedan od predsedničkih kandidata.

MUP POSLUŠAO POVERENIKA

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenio je reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) na njegovo upozorenje povodom nedozvoljene obrade ličnih podataka građana u podacima "Dnevnim biltenima događaja" kao ispravnu i korisnu.