Najnovije Vesti

SINDIKAT: PLATA 30.000 DINARA

BEOGRAD - Sindikat srpske policije upozorio je danas da novim izmenama i dopunama Zakona o policiji, ni u jednom njegovom članu nije napravljena jasna razlika između policijskih službenika i ostalih radnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

JOVANOVIĆ:U FAZI GLOBALIZACIJE

BEOGRAD - Nalazimo se u trećoj fazi razvoja Megatrend univerziteta, koju nazivamo globalizacijom, izjavio je rektor ove visokoškolske ustanove prof.dr Mića Jovanović, povodom 22.godišnjice njenog rada.

POLEMIKA OKO KANCELARIJE

BEOGRAD - Današnju raspravu o amandmanima na predlog budžeta za 2012. godinu obeležila je polemika premijera Srbije Mirka Cvetkovića i šefa poslaničke grupe Za evropsku Srbiju (ZES) Nade Kolundžije sa poslanicima Srpske radikalne stranke (SRS) i Liberalno demokratske partije (LDP) o sredstvima koja su planirana za Kancelariju za pregovore sa Prištinom.

OBRADOVIĆ:ZNAČAJ KREDITA EIB

KRALJEVO - Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović izjavio je danas u Kraljevu da određeni deo kredita od 27 miliona evra koji je za prosvetu Srbije ratifikovan sa Evropskom investicionom bankom(EIB) i čiji je deo već iskorišćen, Ministarstvo prosvete i nauke trenutno ne može da koristi.

VLADA "ŠIBICARI" PROSVETARE

BEOGRAD - Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević optužio je danas Vladu da je spremna da prevari zaposlene u obrazovanju "gde god ima mogućnosti" i da sa njima igra igru "šibicarenja".

NOVOGODIŠNJA DONACIJA

BEOGRAD - Sosijete ženeral banka je odlučila da na kraju 2011. godine šest miliona dinara donira humanitarnim projektima i incijativama i na taj način doprinese širenju novogodišnje atmosfere među osetljivim grupama.

REDŽEPI: MOGUĆE PROBNE TABLICE

PRIŠTINA - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da postoji mogućnost da se kao mera reciprociteta uvedu probne tablice za vozila koja iz Srbije ulaze na Kosovo.

UKINUTI TAKSU NA GRADSKO ZEMLJIŠTE

BEOGRAD - Unija poslodavaca Srbije najavila je da će pokrenuti u okviru Socijalno-ekonomskog saveta Republike inicijativu za ukidanje takse na gradsko građevinsko zemljište u cilju rasterećenja privrede i građana.

UBISTVO U NOVOM PAZARU

NOVI PAZAR - Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić saopštio je danas da je u utorak uveče, oko 22:25 sati, na parkingu kod hotela Vrbak, u centru grada, nepoznato lice metkom iz vatrenog oružja usmrtilo Haruna A. (49).

UGINULA TARZANOVA ČITA

PALM HARBOR - Čita, šimpanza koja je glumila u filmovima o Tarzanu ranih tridesetih godina prošlog veka, uginula je u 80. godini u rezervatu za životinje na Floridi, prenosi danas AP.