Najnovije vesti

KNJIGA O ŠEŠELJU

BEOGRAD - Tekst prvostepene presude u Hagu predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju, dva saglasna i jedno suprotno izdvojeno mišljenje troje sudija u ovom procesu, nalaze se u knjizi Haška presuda koju je danas predstavio njegov zamenik Nemanja Šarović.

LEPOTA RAZLIČITOSTI

BEOGRAD - Veliki verski praznici poput Božića podsećaju nas iznova na lepotu različitosti i potrebu da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju, slozi i toleranciji, kako unutar porodice, tako i sa okruženjem i svetom, poručila je u božićnoj čestitki potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

PRIJEM ZA PENZIONISANE GENERALE

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas nedavno penzionisane generale koji su ceo svoj radni vek proveli u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i njihove naslednike koji su, ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, postavljeni na nove visoke dužnosti.

ČESTITKA VUČIĆA ZA BOŽIĆ

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

OSUDA NAPADA NA FOTOREPORTERA

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije su danas osudili napad na snimatelja novinske agencije Anadolija Nihada Ibrahimkadića i pozvali policiju da najhitnije otkrije napadače i motive napada.

OSUDA NAPADA NA SNIMATELJA

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas u saopštenju najoštrije osuđuju divljački napad na snimatelja novinske agencije Anadolija Nihada Ibrahimkadića i pozivaju policiju da najhitnije otkrije napadače i motive napada.

JOŠ 166,4 MILIONA EVRA ZA SRBIJU

BEOGRAD - Evropska unija je donela odluku o dodeli dodatnih 166,4 miliona evra za podršku pristupanju Srbije EU, koje će Srbija moći da iskoristi u naredne tri do četiri godine, saopštila je danas Delegacija EU u Srbiji, napominjući da je reč je o bespovratnim sredstvima, a ne o kreditima koji se otplaćuju uz kamatu iz budžeta.

DRŽAVA NE REAGUJE NA PRETNJE

BEOGRAD - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas u saopštenju zahteva od nadležnih državnih organa da "napokon počnu da ispunjavaju svoje zakonske obaveze i uzmu u zaštitu" autore popularne web emisije "Lični stav", Nenada Mihailovića i Bojana Babića.

REČNA POLICIJA SPASILA 14 LJUDI

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, u poseti Rečnoj policiji u Beogradu, da je ta jedinica tokom prošle godine ostvarila izvanredne rezultate u borbi protiv krijumčara naftom.

ISPITIVANJE KONCETRACIJE

BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije je, po službenoj dužnosti, pokrenula postupak ispitivanja neprijavljene, a realizovane koncentracije koja je nastala sticanjem pojedinačne kontrole od strane društva Prointer IT Solutions and Services d.o.o. iz Beograda nad društvom Altid.o.o. iz Čačka.