Najnovije vesti

MULTIFUNKCIONALNA SALA U ŠIDU

BEOGRAD - Zahvaljujući konkursu „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture i informisanja, Kulturno - obrazovni centar u Šidu dobio je novu multifunkcionalnu salu u kojoj će se održavati pozorišne predstave, filmske projekcije, izložbe, koncerti, književne večeri i drugi programi iz kulture.

IZLOŽBA KORAK KA ISTINI

BEOGRAD - Izložba "Jasenovac pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama je prvi korak u saznavanju celokupne istine o zločinima nad srpskim narodom u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, (NDH) koji moraju postati deo obrazovnog sistema svih svetskih univerziteta, saopštio je danas Pokret Dveri.

BORBA PROTIV ANTISEMITIZMA

VATIKAN - Poglavar katoličke crkve papa Franjo ocenio je danas da su države odgovorne za borbu protiv antisemitizma i "virusa indiferentnosti" koji preti da izbriše sećanje na holokaust.

TRI TUŽILAŠTVA PRAVDAJU VULINA

BEOGRAD - Nova dokumentacija do koje je došao KRIK pokazuje da je i Prvo osnovno tužilaštvo progledalo kroz prste ministru odbrane Aleksandru Vulinu, pošto je zaključilo da on nije prekršio zakon time što je prijavio netačne podatke o imovini, već je to opravdalo kao njegov „eventualni propust“ i „nepreciznost“.

VELIKI UGLED FESTIVALA

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović ocenio je danas da je Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma jedan od najdugovečnijih festivala, s velikim ugledom u svetu.

"NIKOLA TESLA" JE "ZVEZDA U USPONU"

BEOGRAD - Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" dobitnik je ovogodišnje nagrade "Zvezda u usponu u jugoistočnoj Evropi", koju dodeljuje internet izdanje časopisa "Internešenal transport njuz" sa sedištem u Londonu.

EKSPLOZIJA U FABRICI ORUŽJA

PODGORICA - U eksploziji koja se jutros dogodila u fabrici oružja "Tara" u Mojkovcu teško su povređena dvojica radnici koji su, nakon primarne obrade u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, helikopterom MUP Crne Gore prevezeni u Klinički centar u Podgorici, prenela je Televizija Crne Gore.

POGINULO 11 VOJNIKA

KABUL - U napadu organizacije Islamska država na obezbeđenje vojne akademije u Kabulu danas je poginulo 11 avganistanskih vojnika, dok je 16 ranjeno.

I PARAOLIMPIJCI BEZ RUSKE ZASTAVE

BERLIN - Međunarodni paralimpijski komitet (MPK) je zabranio učešće reprezentacije Rusije na igrarama u Južnoj Koreji, ali je dozvolio nekim ruskim paralimipijskim sportistima da se pojave u Pjeongčangu kao nezavisni takmičari, javio je AP.

GRETA: ZAŠTITITI ŽRTVE TRAFIKINGA

STRAZBUR - Ekspertska grupa Saveta Evrope (SE) za borbu protiv trgovine ljudima (GRETA) objavila je danas izveštaj o Srbiji o primeni Konvencije SE o borbi protiv trafikinga u kojem se navodi da je od 2013. do 2016. godine identifikovano je 296 žrtava trafikinga u Srbiji, 130 muškaraca, 72 žene i 94 dece.