Najnovije vesti

ŠTAB ZA KONTROLU MEDA

BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je u petak sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubom Živadinovićem o pomoći Vlade u razvoju pčelarstva, o nastavki podrške izgradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara i borbi protiv niespravnog meda na tržištu.

PRIJAVE PROTIV 17 ZBOG PRETNJI

BEOGRAD - Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je da je podnela Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala prijave protiv još 17 osoba, zbog pretnji nasiljem upućenih njenim aktivistima nakon što je pokrenula seriju razgovora "Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi“ o problemima građana u mesnim zajednicama širom Beograda.

SAMOSTALNO NA IZBORE

BEOGRAD - Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" zahvalila se se na svom tviter nalogu Pokretu Dosta je bilo na pozivu za razgovore o saradnji na beogradskim izborima i navela da će nastupiti samostalno.

POPOVIĆ SIGURAN U POBEDU

NOVI SAD - Ministar bez portfelja Nenad Popović izjavio je danas da je siguran da će dobiti tužbu protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) i ponovio da ne poseduje firme u ofšor zoni, prenosi KRIK portal 021.

PRITISAK DA SE UGASI KRIK

BEOGRAD - Tužba ministra Nenada Popovića protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) predstavlja pritisak na ovaj medij i podneta je sa namerom da ugasi, smatra Maja Stojanović, direktorka nevladine organizacije Građanske inicijative.

DOPRINOS SRBIJE MIRU

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak uveče, u Vili "Bokeljka", sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom o procesu evropskih integracija i napretku Srbije na tom putu.

HAN: DOBAR SASTANAK SA VUČIĆEM

BEOGRAD - Evropski komesar za susedsku politiku i politiku proširenja Johanes Han napisao je u petak uveče na svom tviter nalogu da je u Beogradu imao dobar sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće sa kojim je razgovarao o procesu pristupanja Srbije i Strategiji proširenja Evropske unije.

UZBUDLJIVO PRED UTAKMICU

ZAGREB - Izabranici Line Červara put do toliko željene zlatne medalje započinju u Splitu gde takmičenje večeras započinju sa Srbijom a grupi A su još Švedska i Island, piše portal Index. Hr.

NEPRAVEDNO ZABORAVLJEN

BEOGRAD - Đorđe Stanojević je bio veliki čovek svog vremena, raskošan talenat, izjavio je u petak uveče ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević na otvaranju izložbe "Đorđe Stanojević - čovek koji je osvetlio Srbiju" u Istorijskom muzeju Srbije.

KINEZI GRADE PELJEŠKI MOST

ZAGREB - Konzorcij kineskih kompanija gradiće Pelješki most i pristupne puteve, njihova ponuda iznosi oko 279 miliona evra bez PDV, a rok završetka radova je 36 meseci, prenose hrvatski mediji.