Najnovije vesti

POSETA DECI U BOLNICI

BEOGRAD - Na Uskrs, praznik koji označava pobedu života, decu u Specijalnoj dečjoj bolnici za plućne bolesti, u okviru KBC "Dragiša Mišović", obišli su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici Beograda, donoseći im slatkiše i uskršnja jaja na poklon.

UPOZORENJE RUSIJE ZAPADU

MOSKVA - Rusija je danas upozorila zapadne zemlje da je njihovo mešanje u situaciju u Siriji, na osnovu izmišljenih razloga, apsolutno nedopustivo i može dovesti do teških posledica.

JOŠ TRAJE PREDISTRAŽNI POSTUPAK

BEOGRAD - Na današnji dan pre 24 godine ubijena je novinarka "Duge" Radislava Dada Vujasinović, a kako je rečeno Udruženju novinara Srbije (UNS) u Višem javnom tužilaštvu i dalje je u toku predistražni postupak.

U MOSTARU 60 SRPSKIH KOMPANIJA

BEOGRAD - Gotovo 60 kompanija iz Srbije predstaviće od 11. do 14. aprila svoje proizvode i usluge na 21. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji će otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ĐURIĆ NA LITURGIJI

ZVEČAN - Vaskršnjom liturgijom, koju je u manastiru Banjska služio protosinđel Danilo, obeležen je veliki hrišćanski praznik Vaskrsenje Hristovo, a liturgiji su, pored brojnih vernika, prisustvovali direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i predstavnici Srpske liste.

ĐORĐEVIĆ POSETIO DOM U SREMČICI

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Ustanovu za decu i mlade „Sremčica“ i korisnicima poželeo srećan praznik.

NAPAD BOJNIM OTROVOM?

DAMASK - U gradu Dumi u Siriji, koji je još u rukama pobunjenika, najmanje 40 ljudi je izgubilo život u napadu bojnim otrovom, saopštili su predstavnici spasilačkih timova, dok Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, navodi da je život izgubilo najmanje 80 osoba, prenosi AP.

BEZ RAZMENE TERITORIJA

PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da Kosovo neće nikad razgovarati sa Srbijom o mogućnosti razmene teritorija.

ANOMALIJE MEDIJSKE SCENE

BEOGRAD - Dražavni sekretar Ministarstva kulture i informisanja zadužen za medije Aleksandar Gajović tvrdi da nacrt nove Medijske strategije, koji će "uskoro" biti u javnoj raspravi, "apsolutno ima legitimitet" i najavljuje da će se država normativno i vlasnički vratiti u medije, ukoliko to bude javni interes građana Srbije.

MUKE PO STRATEGIJI

BEOGRAD - Predsednik UNS Vladimir Radomirović smatra da je u procesu izrade nove Medijske strategije glavni zadatak Ministarstva kulture i informisanja da ona bude što kvalitetnija, ali predsednik NUNS Slaviša Lekić misli da bi Ministarstvo trebalo da se odrekne aktuelnog nacrta i da ga pocepa.