Najnovije vesti

PREDAO SE MUŠKARAC

BEOGRAD - Nepoznati muškarac koji je ispred Doma Narodne skupštine pretio da će izvršiti samoubistvo, kako se nezvanično saznaje, predao se posle razgovora sa policijom, javio je izveštač FoNeta sa lica mesta.

NEMA DEPOLITIZACIJE

BEOGRAD - Mere za depolitizaciju javne uprave, jačanje njene transparentnosti i integriteta, uključujući jačanje tela interne kontrole i revizije uglavnom nisu sprovedene, ocenjeno je u danas objavljenom izveštaju Transparetnosti Srbija o primeni antikorupcijski mera.

ZA BIZNIS JE POTREBNO SRCE

BEOGRAD - U svetu godišnje umre oko 17 miliona ljudi od kardiovaskulranih bolesti, rečeno je danas na predavanju "Za biznis je potrebno srce" i ukazano da je zanemarivanje sopstvenog zdravlja najčešći uzrok visokog stepena smrtnosti menadžera.

ŠEŠELJ: IZMIŠLJEN ZLOČIN

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas, ispred Specijalnog suda u Beogradu, gde se sudi grupi policajaca Republike Srpske za zločine u Kravici kod Srebrenice, u verbalnom sukobu sa Majkama Srebrenice da se sudi za izmišljeni zločin i da će zbog toga neko odgovarati.

ODLUKA ZA 12 BORBENIH AVIONA

ZAGREB - Vlada je jednoglasno donela odluku o nabavci 12 aviona F-16 C/D Barak, koji će Hrvatsku kroz deset godina koštati 2,9 milijardi kuna, a potpredsednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ocenio je da je to jedna od najvećih odluka u obrambenom resoru nakon završetka Domovinskog rata, prenela je Hrvatska televizija.

PRETI SAMOUBISTVOM

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića oko 13 sati do ulaza je došao M.T. (1955) svojim vozilom, koji preti da će izvršiti samoubistvo.

PROVERA IZBORA DIREKTORA

PROKUPLJE - Opštinski odbor Demokratske stranke u Prokuplju, zatražio je od Inspekcije rada Srbije da proveri zakonitost izbora dirktora Doma zdravlja u Prokuplju.

KLUB ZA TRAŽENJE POSLA

BEOGRAD - Član Gradskog veća Dragomir Petronijević otvorio je danas Klub za traženje posla, koji se nalazi u prostorijama Gradskog centra za socijalno preduzetništvo, u Ustaničkoj 64 u Beogradu.

MOLITVA ZA MIR NA BALKANU

BEOGRAD - Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar pozvao je danas, nakon čitanja Uskršnje poslanice, na mir i razumevanje na Balkanu, napominjući da je za to potrebna "sinergija svih nas", svih Crkava, verskih zajednica, čitavog društva, države i međunarodne zajednice.

HAPŠENJE EKIPE RTS U PEČI

BEOGRAD - Kosovska policija uhapsila je u sredu ekipu Radiotelevizije Srbije koja je snimals u Peći četvrtu epizodu emisije "Pravo na sutra" o uzurpiranoj imovini Srba i pet advokata, prenela je RTS.