Najnovije vesti

NARKO DILERIMA KAZNE ZA UBISTVO

ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će novim zakonom, koji je u pripremi, narko dileri u školskim dvorištima biti kažnjeni većim kaznama od onih koje se izriču za ubistvo čoveka.

PREMINULA VINI MANDELA

JOHANEZBURG - U Johanezburgu je danas, u 82. godini, preminula Vini Mandela, supruga bivšeg predsednika Južne Afrike Nelsona Mandele i istaknuti borac protiv aparthejda.

SAHRANJEN KAMENKO KATIĆ

BEOGRAD - Danas je sahranjen Kamenko Katić, u rodnom selu Đurđevu kod Novog Sada, koji je bio jedan od prvih i najpoznatijih prezentera vremenske prognoze u Jugoslaviji, voditelj i urednik u Dokumentarnom programu Radio televizije Srbije i autor više od 300 reportaža.

PROTEST SA KRSTOM NA LEĐIMA

ZAGREB - Saša Pavlić iz Rijeke u subotu ujutro, krenuo je s velikim drvenim krstom na leđima prema Zagrebu iz protesta što teško bolesna deca u Hrvatskoj mesecima ne mogu da dobiju lekove, a u međuvremenu vlada je odlučila da 400 miliona evra potroši na kupovinu polovnih aviona.

JEDNO DRVO ZA JEDNOG RATNIKA

BEOGRAD - Ministarstvo pravde saopštilo je da je u sklopu obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata projekat „Jedno drvo za jednog ratnika“, pokrenulo projekat 2014. u okviru kojeg je u Srbiji zasađeno milion sadnica na 650 hektara novih šuma.

BEZ ODGOVORA O POGIBIJI U LIBIJI

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto se ne objavljuje izveštaj o pogibiji u Libiji pre dve i po godine službenika Ministarstva spoljnih poslova Srbije Slađane Stanković i Jovice Stepića.

POLITIČARI BEŽE OD ISTINE

BEOGRAD - Portal Istinomer saopštio je danas da je u poslednjih godinu dana ocenio oko 140 izjava 32 domaća političara i javna funkcionera i da su od 92 ocene u kategoriji istinitosti političari u 83 odsto slučajeva govorili neistinu.

BEZ ZAJEDNIČKIH PATROLA

BEOGRAD - Posle više od 20 meseci zajedničkog angažovanja, snage Vojske Srbije i policije predale su Ministarstvu unutrašnjih poslova nadležnost obezbeđenja državne granice ka Bugarskoj i Makedoniji, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

POČELA REFORMA KATASTRA

BEOGRAD - Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog izmena Zakona o postupku upisa u katastar i vodova, čime je počela jedna od najvažnijih reformi u Srbiji, najavile su danas premijerka Ana Brnabić i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, koja je ocenila da će do 2020. godine Srbija imati elektronski katastar.

ZAHVALA BURUNDIJU ZBOG KOSOVA

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio se danas Burundiju zbog odluke o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.